Marinerte kyllingklubber er enkel og god mat på en fredag.
Oppskriften fant jeg på på godt.no og er fra Lise Finckenhagen.
Til 4 personer:
1 1/2 kg kyllingklubber eller vinger
1 dl soyasaus (bruk glutenfri om du som meg, trenger glutenfritt)
1 hoisinsaus (denne vet jeg ikke om det er vanlig at det er gluten i, den jeg bruker er glutenfri)
1/2 dl flytende honning
4 hvitløksfedd
2 ss raspet ingefær
Sesamfrø
Rens å finhakk ingefær og hvitløk, ha det i en pose med soyasaus, hoisinsaus og honning, press ut luften og la det ligge i kjøleskapet i en time, eller for eksempel natten over. Ha kyllingklubbene i en ildfast form, uten marinaden, sett de midt i ovnen på forvarmet ovn på 200 grader i rundt 30 minutter. Strø sesamfrø på rett før servering.
#kylling #kyllingklubbber #Kyllingvinger #Marinert #ingefær #Hoisinsaus #soyasaus #godt #ovnen #tradisjonsmat #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #Helgemiddag #Middag #morsmiddag #allergi Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #fredagskos #helgekos #Fingermat #Tapas