Tradisjonsmat er utrolig viktig både for familier og samfunn, men vi trenger også å utvide horisonten av ulike grunner. Mange tåler dårlig melk, og julen er proppfull av både melkeprodukter og hvetemel. Da kan det være greit å kunne lage noe annet slik at også de med allergi kan nyte god mat. Både isen og krumkakene kan lages både vanlig og uten melk og gluten.
4eggeplommer
4 ss sukker
1/3 vaniljestang eller ekte vaniljepulver HER
4 dl fløte/laktosefri/ eller en av de mange plantebaserte fløtene
1 knivspiss salt
Seigmenn
Nonstop
Daim Vil du ha melkefri is, må du bytte ut denne med melkefri sjokolade, det fås kjøpt på helsekost.
Varm sukker, eggeplommer og vaniljestang i vannbad til sukkeret er oppløst. Det skal ikke bli varmt, bare for å løste opp sukkeret. Så blander man dette med fløte/laktosefri/ eller en av de mange plantebaserte fløtene. Plasser i ismaskinen. Når isen begynner å nærme seg ferdig er ferdig blander man inn seigmenn og sjokolade, plasserer alt i en form og setter i frysen klar til servering.
PS: Dersom man ikke har ismaskin setter man isen i fryseren, men da må man ta den ut å røre i den rundt rundt hver halvtime til den er passe hard til å blande inn godteriet. Da hakker man opp seigmenn, nonstop og Daim og bland det i isen.
De fantastisk gode krumkakene finner du oppskrift på HER
Har du lyst å være med å stemme frem matbloggen så kan du se HER
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#hjemmelage #is #regnbue #is #mat #fra #bunneulekaker #Uten #dessert #gluten #melk #Jul #advent #fest #enkelt #godt #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri #tradisjonsmat Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #av #regnbueflagg
Denne oppskriften tror jeg kunne vært noe for min yngste datter, som elsker å bake og prøve slike spennende oppskrifter 😀
Det er jo utrolig gøy å lage ny mat. og is kan jo ikke bli feil 😀
😉
☺️