Kromkaker er vel nesten de enste julekakene jeg egentlig spiser selv, og det er for jeg kan bruke de til dessert eller med annet tilbehør til.
Resultatet av en dobbel porsjon, litt mye arbeid men herlig å være ferdig.
Disse kromkakene er virkelig gode å lage, de faller ikke fra hverandre og smaker nydelig. Oppskriften fikk jeg av min fantastiske venninne Grethe, og så har jeg bare byttet ut hvetemelet med glutenfritt mel. Så om du ikke trenger glutenfrie kromkaker, bruker du bare hvetemel.
2 store egg
200 g sukker
150 g smeltet smør
150 g potetmel (er naturlig glutenfritt)
150 g Toro sitt lyse glutenfrie mel (tåler du gluten kan du erstatte med hvetemel)
2 dl vann
10 dråper sitronessens
Pisk eggedosis av egg og sukker, sikt melet i røren vekselvis med væsken.
Røren skal være ganske tynn. Det kan være en fordel å la røren stå rundt 15 minutter før man begynner å steike den, for da setter den seg litt er min erfaring.
Har du ikke den kromkake formeren, kan du bruke skaftet på en tresleiv.
For å forme skåler, bruker du en skål, glass eller lignede og legger kromkakene. Kakene er utrolig varme, jeg brukte en rein kjøkkenklut å la over kakene når jeg formet de som skåler.
Krumkaker er nam nam, godt med multekrem 🙂
Det er super godt!
Mariann: Ja det er godt til mye, og det er jo litt fin fasong også, for meg betyr det også litt he he
Victoria Larsen: Beste julekaken jeg vet om 🙂
Eg har laga ein porsjon med krumkaker etter mi gamle oppskrift, berre med å skifte ut kveitemjøl med glutenfritt, semper fin mix, Dei smakte likt, men hadde lett for å gå sund då eg rulla dei rundt krumkakepinnen. Hadde tenkt å lage ein vanleg porsjon til meg sjøl og slekta elles, men no skal eg jammen prøve desse. Om dei blir misslukka, skal eg ikkje klandre deg, det blir berre takk for sist. Eg tenkje enno på den galne oppskrifta du fekk av meg.
Oldemorbloggen: He he bare husk å la deigen få stå i 10-15 minutter før du begynner å steike. Det tar altid noen kaker før jeg er i gang, men jeg syntes dette gikk som en lek, utenom at jeg laget dobbel porsjon, litt mye arbeid ja 🙂
Oldemorbloggen: Jeg var faktisk ikke så nøye med siktingen av melet heller
Jeg jobber knallhardt med blogg-adventskalenderen som skal åpnes i morgen…Så jeg er bare en snartur innom for å ønske en fin kveld 🙂 klem
frodith: Ikke slit deg ut, det er det ikke vert. Ha en koselig kveld du også Klem tilbake. :-)))
Er det skilnad på Toro sitt glutenfrie lyse og Semper Mix? Eg har Semper i hus, men ikkje det andre.
Oldemorbloggen: Det vet jeg ikke, jeg har bare gjort det til en vane å kjøpe Toro
Får kjøpe Toro i morgon då. 🙂
Oldemorbloggen: Har du semper bruker du den
Krumkaker er kjempegodt, har ikke brukt å lage med sitronessens i, men det smaker sikkert friskt og godt. 🙂
spisogspar: Var litt skeptisk da jeg så det også, men det funker som en kule.
ja det må jeg prøve neste gang. Skal lage om ikke så lenge tenker jeg.. 🙂
spisogspar: Artig å prøve noe nytt 🙂
Det skal bli krumkaker her også, men i dag blir det Goro. Dine var skikkelig fine.
Siv Svanem: Goro har jeg verken smakt eller laget, hva lager man de av da?
No har eg laga krumkakene dine og dei må vera verdens beste. Enkle å lage og fantastisk gode og sprø. Eg laga tredobbel porsjon, det blei i meste laget, må vist dele med slekta.
Oldemorbloggen: He he ja det vil jeg tro, jeg lagde dobbel porsjon og syntes det var mye. Så utrolig kjekt at de ble velykket. Jeg tenkte faktisk på at nå måtte jeg sende melding å høre om det var blitt katastrofe siden jeg ikke hadde hørt noe he he.