Kylling Kung Po

Dette er så godt at jeg har ikke ord! Liker du Kinesisk mat må du forsøke denne enkle retten.

Til 2 personer:

2 Kyllingfileter eller som jeg brukte overlår men da må man ha 4 stk.

1 ss revet fersk ingefær

4 ss soyaolje

2 ts maizena

Ta skinn og eventuelt av kyllingen og del i stykker. Bland de andre ingrediensene, og legg kyllingbitene til marinering en time eller mer.

Peanøttolje, har du ikke det bruker du vanlig olje

Ca. 100 g peanøtter egentlig uten salt, men det fungerer fint det også, man kan bare skylle av saltet.

1 frisk chili eller tørket (smak til etter din smak, alt etter hvor mye chili du er vant til)

1 ts sukker

1 ss risvineddik

4 vårløk

Ha litt av oljen i en panne å ha i peanøttene å rist de, ha de så på et kjøkkenpapir. Ta  litt mer olje i pannen og ha i kyllingblandingen og sukkeret, å la de få surre i noen minutter, ha på risvineddiken og vårløk. Bland det godt sammen, og ha i oppkuttet vårløk og peanøttene. Server med kokt ris eller nudler.

 

 

#Kinesisk #Peanøtter #Middag #middagstips #Glutenfri  #Melkefri #KungPo #Hjemmelaget #mat #fra #bunnen

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg