Potet og purreløksuppe

Categories Supper, Vegetar mat

Dette er en fyldig og god suppe, som også er enkel å lage, men det er en fordel om du har stavmikser.

Til 2 personer: Ønsker du å lage til flere ganger man opp etter hvor mange man skal lage middag til.

6 vanlig store poteter

1 stor purreløk

2 fedd hvitløk eller tilsvarende med kinahvitløk (Man kan kutte ut hvitløken om man ønsker det)

En klatt smør

5 dl vann

2 terninger med grønnsaksbuljong eller den buljongen eller fond man har. (PS. Det kan være gluten i noen typer buljong)

Ca. 1 dl kokosmelk/melk/fløte/laktosefri alt etter hva man ønsker selv, jeg brukte kokosmelk.

Salt

Pepper

Skrell potetene, vil du at middagen skal bli fort ferdig deler du de før man har de i pannen og setter den på kok. Rens og vask purreløken godt, for den har ofte sand mellom bladene. Skjær opp alle purreløken, og ha mesteparten i pannen sammen med potetene, buljong, smør, og hvitløk. Når potetene er kokte bruker man en stavmikser (har man ikke stavmikser kan man selvsagt mose potetene med en potetmoser, men det vil nok ikke mose purreløken). Potetene blir jevningen i suppen slik at den blir fyldig.  Ha i resten av purreløken, det er jo litt kjekt å se at det er noe i suppen slik at den ikke bare er helt hvit.   Ha også i kokosmelk/melk/fløte i suppen, og smak til med salt og pepper. Synes du suppen blir for tykk, har man i mer vann eller kokosmelk/melk/fløte.

Server gjerne med brød eller rundstykker.

#meat #free #monday #frukt.no #nrkmat #Purreløk #potet #suppe #oppskrift #glutenfri #melkefri #laktosefri #middag #middagstips #morsmiddag #mors #middag #Vegetarmat #matblogg

 

8 kommentarer

8 thoughts on “Potet og purreløksuppe

  1. Hei. Jeg laget denne suppen din i dag, og den ble kjempegod! Så den kommer jeg til å lage flere ganger 🙂 Normalt sett så pleier jeg å lage “potetskruer” å ha i, men i dag hadde jeg bare små poteter. jeg liker nemlig å ha litt potetbiter også å tygge på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *