Pizza på godt og vont!

Categories Dikt av Ove

Da vi vokste opp var det ikke mye ferdigmat/ultraprosessert   å få kjøpt kjøpt. Men siden min far var kjøpmann så fikk vi allerede da i den spede begynnelsen mulighet å smake på nye matretter og ultraprosessert matretter. Som den pizzaen vår far kom med, og vi skulle smake på! Jeg har nå alltid vært veldig nysgjerrig på\ nye ting, men denne husker jeg at at skepsisen var stor. Noen umiddelbar suksess ble det heller ikke, det tok minst 10 år, om ikke mer før det var vanlig i frysesdisken. Nå er det dessverre vanskligere å få tak i ferske råvarer en slik mat. Med min “matkunnskap”  og interesse for alt som lever og ernæring, så har jeg fortsatt å bruke minst mulig ultraprosessert  mat. Da mine barn var små og etter hvert ble ungdom så var det ikke mye blide på meg for dette, det villa ha skikkelig mat slik alle andre hadde. Og da min sønn skulle vær hjemme aleine en ukes tid, så kjøpte jeg inn hva han mente var skikkelig mat. Da jeg kom hjem sa han, “mamma kan vi ikke ha noe skikkelig mat til middag?”, da måtte jeg spørre hva det var. Jo hjemmelaget fiskegrateng, fisk, kjøttkaker osv. Jeg trodde ikke mine egne ører, men det viste seg at hjemmelaget mat vant over den ferdig kjøpte.

Og da jeg startet bloggen, så var hele poenget med den, å kunne vise hvor lett man kan lage hjemmelaget mat selv, uten det store kokkekunnskapene og uten at det blir dyrt. Kun enkelt, sunt og godt! Kom gjerne med innspill og ideer, ris og ros!

Da jeg var barn, visste vi ikke hva pizza var.
og den første pizza vi smakte, fikk vi av vår far.
Den var liten og rund og ganske så lilla.
Kan ikke si, det gav meg den store, pizza dilla.

Smaken var rar og uvant for våre ganer.
Men, det er rart hvor fort vi endrer våre vaner.
Etter hvert vi vår egen pizza, begynte å lage,
noe som passet bedre, for min egen mage.

Hjemmelaget pizza, smakte i alle fall topp,
med kjøttdeig, tomatsaus, løk, ost og litt sopp.
Hva mer kunne en på pizza ́n sin ønske.
Det var bare å sette seg ned å begynne å pønske.

Som svar på dette, kom pizza Grandiosa i butikken.
Men, å kalle det en pizza, var vel å tøye strikken.
Den var også svært sparsommelig med fyllet,
men ble etter hvert et produkt, som ungdommen hyllet.

Dette produktet har blitt større enn noen aner,
med så lite kjøtt at den også kan spises av en vegetarianer.
Det er kanskje derfor den har blitt så populær,
nettopp fordi at den kan spises, av alle og enhver.

Når den kommer på tilbud, så handles det stort,
for her må en for all del ikke komme til kort.
Grandiosa blir i dag også servert som julemat
Pinnekjøtt og ribbe, er snart ikke lenger å finne på et jule fat?

Etter hvert har nye typer pizza i butikken, blitt oss servert.
Og du kan i dag også få varm pizza, på døren levert.
Pizza på godt og vondt, har i dag sin plass i samfunnet krevd
Dette er mat, som ser ut som om den ikke har levd.

Ja, mye har forandret seg, siden mitt første pizza møte.
Men, en ting er sikkert, de er ikke lenger små lilla og søte.
Pizza har nå en gang for alle, kommet for å bli
så vi får ta den varmt imot og avslutte med « Si, Si»

Dikt Ove Dyrstad.

Bilde Randi Støle av min absolutte favoritt pizza Røykt ørret/laks 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

3 kommentarer

3 thoughts on “Pizza på godt og vont!

  1. Herlig dikt 👌 Pizza er digg, men grandiosa er ikke min favoritt. Men ananas på toppen er et must for min del 👌 God helg til dere! 💕

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *