Paella er som den Norske lapskausen, man kan variere i det uendelige og ha i nesten det man vil. Dette ble min variant denne gangen. Veldig godt en sommer ettermiddag!

Til to personer:

150 g paellaris eller den risen du har

1 pakke safran

3-4 fedd hvitløk

1 løk

1/2 rød paprika

1/2 gul paprika

1 gulerot

Litt brokkoli for det hadde jeg/bruk gjerne andre grønnsaker eller kutt de ut.

3 lakse/ørret filet uten skinn å bein

Scampi eller reker etter ønske. Jeg brukte omtrent 15 scampi

3 terninger hønsebuljong

Ca. 5 dl vann

1/2 sitron eller lime

Ca. 1 ss riseddik eller man kan bruke hvitvin

Salt

Pepper

Rens og del løken i biter og ha det i en panne med olivenolje eller det du har til steiking. Når løken har fått godgjort seg har man risen og, vann, buljong og safran i, og lar alt koke sammen. Ha i renset  oppdelt paprika og gulrot, pluss saften av sitronen og ris eddiken. Når risen begynner å koke inn steiker man scampien (er det skal på scampien, bør man ta ut tarmen og pille av skallet) kjapt på pannen og til slutt laks/ørret, Ha det så i risen og la det få ligge å godgjøre seg med de andre ingrediensene. Ha i brokkoli om du ønsker det. Smak så til med salt og pepper. Blir paella for tørr har man i mer vann.

Del gjerne innlegget med venner og familie 😊 Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#scampi #sjømat #fisk #laks #ørret #paella #Spania  #Middag #morsmiddag #middagstips #glutenfri #melkefri #mat #fra #bunnen #hjemmelaget

2 kommentarer

2 thoughts on “Paella

  1. Finnes det egen ris til paella? Er jo mye likt risotto dette, kanskje bruke den sort ris?
    Har spist endel paella men ikke laget…

    1. Det finnes ris for alt mulig som til paella, risotto og til sushi osv. Klart du kan bruke risottoris, men bruk den risen du ønsker. Det eneste som skjer er at den blir litt mer kompakt, og det gjør jo ikke noe. Det er jo akkurat like godt. Skal man ha alle typer ris, ja da kan det bli fullt i skapet 😀 Veldig enkelt å lage, men anbefaler deg å spandere på deg safran.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *