Moussaka

Categories Retter med kjøttdeig

Moussaka lagde jeg første gang for omtrent 40 år siden, og det var utrolig spennende og helt nye smaker en jeg hadde smakt før. Heldigvis er vi blitt mye mer vant til mye og gode smaker, for jeg bare elsker det.

2 aubergine, man kan bruke poteter også eller blande poteter og abuergin

2 pakker kjøttdeig gjerne av lam

2-4 hvitløksfedd

2 løk

2 bokser knuste tomater

Oregano (jeg brukte rundt 2 ss)

2 ss spisskumen

2 ss koriander

1 ss basilikum

1-2 ts chilipepper

1 ss pulver buljong eller 1 terning som knuses litt (sjekk for gluten om du må det)

Paprikapulver (kan sløyfes)

Ca. 1 1/2 dl melk eller alternativ melk som jeg brukte,

2 bokser knuste tomater

1 ss mel Toro lyse liker jeg, som er glutenfri. Tåler du hvetemel så kan du bruke det

Ost etter ønske, kan kuttes ut Rens og findel løk og hvitløk, og steik kjøttdeigen. Ha melk/erstatning, tomater, buljong, mel, krydder og salt i en panne og la det få et oppkok, ha i kjøttdeigen og eventuelt ost. Steik auberginen på pannen.  Bruk en ildfast form og ha litt kjøttfyllet i, så aubergine og gjenta til det er brukt opp. Ha ost på toppen om man ønslker det. Steik på rundt 200 grader(min ovn må stå på 220, siden den er veldig svak). Steik i rundt 30.40 minutter. Server gjerne med en god salat til.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *