Morsdagskake

Categories Blogg

Gratulere med dagen til min mor og alle andre mødre.

PS: Advarsel, kaken har en tendens til å forsvinne på et blunk 😉

Kakebunn:

4 egg

100 g sukker

100 g glutenfritt mel eller hvetemel om man kan bruke det

1 ts bakepulver

 

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smør en kakeform (22-24 cm rund form), sett steikeovnen på 200 grader. Sikt melet og bakepulveret i eggedosisen og vend forsiktig inn slik at luften ikke går ut av eggedosisen. Hell røren i formen og sett den på nederste rille i ovnen. Steik den i 20-25 min, begynner den å se brent ut opp på toppen, tar du bare på litt bake- eller matpapir over formen. Ikke åpne ovnen for tidlig da kan den falle sammen. Stikk i kaken med en pinn eller liknende. Henger det deig igjen på pinnen må den steike litt til. Når den er ferdig er det lurt at den får kjølne i formen, da forblir den saftig.

Når kaken er helt avkjølt, deles den i to eller tre.

Fyll:

Ha syltetøy på alle delene, jeg brukte rørte villbringebær

Banan oppdelt

Blåbær

1-2 beger (laktosefri for osss som trenger det) pisket krem med vanilje til hele kaken. Jeg brukte kun en pakke med havrefløte siden jeg ikke hadde mer, men det hadde nok gjort seg med litt til. Tåler man melk så pisker man vanlig kremfløte. Fordel kremen både i og opp på kaken.

Legg den andre delen av kakebunnen opp på kremen og fyll krem opp på den igjen.

På toppen av kaken hadde jeg

Kremfløte (laktosefri til oss som trenger det)

Oppdelte jordbær

Bringebær

Blåbær

Physalis

Her er min mamma <3

#morsdag #kake #morsdagskake #Morsmiddag #oppskrift #glutenfri #laktosefri

4 kommentarer

4 thoughts on “Morsdagskake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *