Denne suppen er så enkel og kjapp å lage, at man også kan lage den ute på bål, det har jeg gjort noen ganger. Da forbereder jeg det som må skjæres opp, og renser kyllingen på forhånd. De blir masse mat, og suppen er veldig mettende.
Dette er suppe til ca. 6 personer
1 grillet kylling(eventuelt kjøp ferdig renset kylling i biter)
2 bokser knuste tomater
1 boks mais
3-4 stenger med selleri eller tilsvarende med sellerirot
3-4 gulrøtter
1 purreløk
1 ts timian(gjerne tørket)
Ca. 1 ts salt
Pepper
1 fersk Chili eller chilipulver. Smak til hvor sterk du vil ha den.
3 terninger kyllingbuljong
Eventuelt vann om du synes den blir for tykk
2 hvitløksfedd
Suppen skal være mye mat i og forholdsvis lite væske i, men ta i litt vann om du føler den blir for tykk. Server gjerne med brød (glutenfritt for min del)
Er det noen av ingrediensene du ikke liker, så bytt de ut eller ta de bort.
Åpne boksene med knuste tomater og mais og ha de i pannen. . Rens selleri, gulrot og purreløk, skjær de i biter og ha i med tomatene. Rens kyllingen og skjær den i biter og så i pannenBruker du ikke mye selleri, kan du skjære den opp i biter ha den opp i kokkene vann i 1-2 min avkjøl og ha de i en pose i fryseren til du trenger de igjen) . Bruker du fersk chili renser du den for frø og deler den også i biter.
Ha i krydder og la det trekke i 15- 20 min. Vips så er suppen klar til servering!
PS: Bruker du ikke mye selleri o kan du skjære den opp i biter ha den opp i kokkene vann i 1-2 minutter, avkjøl og ha de i en pose i fryseren til du trenger de igjen.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#internasjonalmat #internasjonal #kylling #kyllingsuppe #enkelsuppe #enkel #suppe #glutenfri #melkefri #allergivennlig #Smakfull #suppe ##bålmat #Natur #Turmat #Bålmat #Matfrabunnen #hjemmelaget #morsmiddag #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg
Nam, nam 😍 Den så kjempegod ut 😊
Ønsker deg en kjempefin torsdag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Så kjekt, denne har fulgt meg i tykt og tynt i mange år ❤😊