Mangosorbet har en fantastisk farge og smak, den inneholder blant annet karoten som er forstadiet til vitamin A, som blant annet er viktig for synet vårt, og hjelper til på å få brunfarge, det er noe å tenke på nå som det nærmer seg vår 🙂
Mango er ikke bare sunt, men smaker helt nydelig til det meste, også mangosorbet, det er absolutt blant mine favoritt dessert
Velg mango som er godt moden, da har den rikelig sødme, og den er lett å få most.
250 g sukker
1 dl vann
Kok sukker og vann opp til sukkeret er løst opp i vannet (et minutt eller to), avkjøl det i kjøleskapet i minst et par timer, gjerne over natten om man er god å planlegge 😉
——————
4 stk moden mango
Litt saft av lime eller sitron (Her vil det variere litt etter hvor søt og moden mangoen er, men mangosorbet skal være frisk på smak, men ikke sur.
Mango har en stein på langs mitt i, når du legger den på benken, er steinen vannrett med den veien den legger seg. Bruk en myk kniv å skjær langs steinen, skjær bort alt fruktkjøttet du klarer også fra steinen. Skallet må også fjernes før alt tas i en blender eller lignede, ha i den avkjølte sukkerlaken og kjør massen til den er helt most. Smak til med presset lime/sitron til du synes den er passe søt, smaken er som baken, nemlig delt.
Har man ismaskin bruker man den. Jeg har ikke ismaskin så jeg hadde den i en skål med lokk som jeg satte i fryseren. Jeg rørte i den med jevne mellomrom (ca. hver 30 minutt).
Mangosorbet trengte rundt 5 timer før den var passe frossen i min fryser, men uansett er det lurt å lage den i god tid, dessuten er det jo knall med alt som er gjort før maten skal serveres.
Jeg serverte Mangosorbet med vaniljeis til gjesten, det er en helt fantastisk kombinasjon. Man får heldigvis kjøpt en rekke iser uten melk på butikkene for tiden. Jeg pyntet enkelt med ripsranke, opp skjært jordbær og pasjonsfrukt.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Mangois #mango #dessert #Morsmiddag #glutenfri #melkefri #hjemmelaget #matfrabunnen