Last Updated:

Mammaen til Luna sine kyllingvinger

Categories Blogg, Kyllingretter

 

Sommeren 2017 leide jeg ut rom gjennom Air bnb,  da var jeg så heldig å få besøk av Luna fra Hong Kong. Med min ” the julekalender engelsk” pluss hender og mimikk snakket vi om mangt og mye, og selvsagt om mat. Hun var en utrolig skjønn ung dame, som var så modig at hun reiste rundt i verden aleine.  Jeg er jo utrolig nysgjerrig på nye og annerledes måter å lage mat på, og hva de er vant med å spise. Det viser seg jo at mye er jo veldig likt, men utrolig mye forskjellig også. Det som fascinerer meg nesten aller mest er at mange av de som bodde hos meg og kom fra asiatiske land syntes jeg hadde så stort fint kjøkken. I norsk målestokk har jeg et lite kjøkken, som heller ikke har åpen kjøkkenløsning(men jeg elske det,  da kan jeg jo slippe det jeg har av rot, så tar jeg det senere for det er liksom ikke midt i flaisen😄😁). Da luna kom hjem sendte hun meg bilde av morens kjøkken, dessverre fant jeg ikke igjen bilde, men det var et pittelite og kompakt kjøkken, og der laget moren middag til flere generasjoner som bor sammen. Det er rett og slett imponerende, og jeg følte meg flau over å småklage over at jeg har et lite kjøkken.  Luna sin mor var så snill å gi meg oppskriften på kyllingvingene.

De er utrolig smakfullt og herlig smak. I Kina har de mange forskjellige soyasauser, derfor blir det nok ikke helt som der, da det bare finnes en type glutenfri soyasaus som jeg vet om. Dette er en veldig enkel rett å lage til.

 

 

                                                                                                                      

Til rundt 4 personer:

30-40 ferske tinte kyllingvinger (nå variere det hvor mye man spiser, så tilpass etter behov.

2 ss hvitvinseddik

1 dl soyasaus (glutenfri om man ikke tåler gluten) (tåler man gluten kan man nok få flere typer på internasjonalebutikker)

Ca. 1/2 ss sukker

1/2-1 ts salt

3-4 hvitløksfedd (bruke så lite eller mye du ønsker, men det er klart at hvitløken er med på å gjøre smaken)

1 stort stykke med ingefær, rundt 2-3 cm

Olje til steiking

Ha olje i stekepannen og stek kyllingvingene til de er gylden brun på begge sider, ha på hvineddik og la de få koke to minutter. Rens og findel eller bruk hvitløkspressen på hvitløk og ingefæren, og ha også det i pannen,  og la det få surre litt sammen med vingene. Bland soyasaus, sukker og salt og hell dette over vingene, la de få koke under omrøring til vingene er gjennomsteikt(rundt 10-15 minutter. Vend vingene med jevne mellomrom, og ha lokk på pannen om du har. Når vingene er ferdige kan du ha litt ekstra soyasaus på pannen og koke den ut, og ha over vingene som en saus om du ønsker det.

Jeg hadde salat og ris til, og ekstra soyasaus til risen.

#Ris #kyllingvinger #HongKong #soyasaus #glutenfrisoyasaus #Soyamarinert #Glutenfritt #melkedritt #Glutenfri #melkefri  #Middag #Middagstips #Oppskrifter #Ka #ska #vi #hati# #lmiddag #Enkelt #sunt #Morsmiddag #internasjonalt #Blogg #bloggtoppen #morsmatblogg @lunayyip #mat #fra #bunnen #hjemmelaget

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *