Lutefisk med tilbehør

Categories Fiskeretter

Nå har jeg vært på Beitostølen å blitt servert nydelig mat og blitt dullet med etter aller kunstens regler. Det har vært helt som en drøm, og det er  ikke noe jeg er vant til, for normalt sett er det jeg som lager mat og lager jul. Jeg ble invitert til hytten til min svigerdatter og hennes familie. og for et fantastisk nydelig sted de har.  Dette var litt annet syn en Bergensjulen der vi har ferdig måket snø som daler ned. Her var det hvite nydelige vidder så langt vi kunne se, med sol og blå himmel. Det var som et eventyr alt sammen, jeg kunne ikke hatt det bedre. Så dette ble tidenes julefeiring.

Men nå er jeg hjemme igjen, og etter å ha spist kjøtt i flere dager er det på tide med fisk, og ikke hvilke som helst fisk men nemlig lutefisk. I voksen alder har jeg ingen preferanse eller tradisjon på når jeg spiser lutefisk, det blir når det passe, som i dag.

 

Beregne rundt ½ kg lutefisk per person. Del fisken og legg den i en ildfast form  (skal du lage mye så kan du ha fisken i en langpanne), strø 2 ss salt (bruk helst grovt salt) på fisken per kilo fisk man har. La fisken stå med salt i rundt 20 minutter med folie eller lokk på, før den settes i ovnen på 200 grad i 30 minutter avhengig av hvor tykke og store fiskestykker stykker man har. Fisken er ferdig når den løsner fra skinnet.

Oppskrift på ertestuing finner du her.

 

Ca. 50 gram per person. som steikes i terninger

Kokte poteter må man ha til, i de fleste oppskrifter står det at man må ha mandelpoteter, vel det synes ikke jeg er så nøye.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#lutefisk #julemiddag #tradisjonsmat #ertestuing #gulertestuing #Middag #morsmiddag #middagstips #Glutefri #melkefri

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *