Jeg blir fryktelig lett matlei når det blir så mye mat og spesielt julematen som stort sett er nydelig men tung. Jeg gikk tur med en venninne som jeg ikke har sett på lenge, og vi snakket å snakket, så da jeg kom hjem var jeg sulten. Jeg hadde så lyst på blomkålsuppe, så da laget jeg på letteste kjappeste måte. Anbefales å prøve.
Til 2-
3 -4personer:
1 blomkålhode
9 dl vann
ca. 2 dl fløte, jeg brukte havrefløte (laktosefri om man trenger det, eller man kan bruke kokosmelk/soya/rismelk eller kun vann
2 hønsebuljong eller grønnsaksbuljong terninger
2 ss maizenamel
En god klatt smør. Mellom 30-50 gram
Salt
Pepper
Ønsker du noen ferske urter i kan du gjerne bruke det.
Sett rundt 4 dl vann, smør og buljong på kok, hakk opp blomkålen i biter og ha de i pannen, og la det koke under lokk i rundt 5 minutter.
Ta pannen bort fra platen og ha i resten av vannet, fløten og maizena . Rør godt til maizenanen er utrørt, sett pannen på platen og la det hele koke opp under omrøring, smak til med salt og pepper. Suppen er klar til servering.
NAM NAM NAM det smakte utrolig godt