Lapskaus av restene fra det salte fårekjøttet

Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter, På sparebluss, Tips til restemiddag

I går hadde vi raspeballer med salt fårekjøtt, og Bjørg sa at hun var veldig glad i lapskaus, så da ble det middag i dag(og til mange flere middager siden det ble en hel diger panne)

Til 6-8 personer

Ca . 5 dl kraft fra fårekjøttet som vi kokte raspeballer i

ca. 12 vanlige poteter(når man skal lage lapskaus, så må man ha mye poteter slik at den tykner)

1/2 stor kålrot

3 store gulrøtter

1 liten sellerirot

1/2 purreløk

Pepper

Eventuelt salt om nødvendig

Ca. 300 g salt kjøtt, her kan man ha mer eller mindre kjøtt. Jeg hadde en pølse igjen og den havnet også i gryten.

Smak på kraften om den er veldig salt så ha litt vann i. Ha kraften i en panne og kok den opp. Skrell og del poteter og kålrot, for det trenger lengst tid å koke. Så renser man alle andre grønnsakene og ha det i pannen, og la det få koke til potetene går i stykker og lapskausen tykner. Rens og del  kjøttet  og ha det i pannen med resten. Ha i pepper, og eventuelt salt om nødvendig.

Server gjerne med flatbrød

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER    

 

10 kommentarer

10 thoughts on “Lapskaus av restene fra det salte fårekjøttet

      1. Det varierer sikkert. Jeg er oppvokst med at vi laget kjøttsuppe én dag, og lapskaus av restene av kjøttsuppa dagen etter. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *