LAMMESTEK

Categories Kjøttretter

Jeg rundsteikte steiken på steikepannen med 4 hvitløks fedd og hadde den så i en panne med fårekraft sammen med 1 ss rosmarin, 1 buljongterning og kokte den til steiketermometeret kom opp på rundt 70 grader.

Da tok jeg ut steiken og lot den hvile mens jeg laget sausen.

Saus til  fire personer:

5 dl kraft fra steiken som er kokt

1 buljongterning om det trengs mer smak (tåler du ikke gluten må du sjekke at buljongterningene ikke inneholder hvete/gluten)

2-3  ss med maizena

4 litt gode  biter geitost/brunost

1 god klatt smør

Salt (men vent til sausen er kokt opp så den ikke blir for salt, buljongen er ganske salt

Pepper

Sukkerkulør

Ca.1 dl fløte(eller fløteerstatning) til å røre ut maizenaen med.

Ha alt i en panne utenom salt og sukkerkulør, det tar du i når sausen er kokt opp, og du skal smake den til.

Kok opp under omrøring, når sausen er kokt har man i litt sukkerkulør, pass på at den ikke blir for mørk, så ta litt av gangen.

Smak på sausen om du ønsker mer salt, pepper eller geitost.

Steiken ble servert med kokte poteter og grønnsaker (rosenkål, gulrot og asparges)

#lammestek #påske #tradisjonsmat #middag #middagstips #Morsmiddag #Glutenfritt

2 kommentarer

2 thoughts on “LAMMESTEK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *