INNBAKT ØRRET

 

Beregn 1-2 ben og skinnfrie fileter av  ørret eller laks per porsjon

Røre til innbaking som er nok til rundt to porsjoner:

2 egg

1/2 ts salt

ca. 2 ss med glutenfritt mel (jeg brukte Toro sitt lyse), tåler man hvetemel kan man selvsagt bruke det

1 ts bakepulver

Jeg hadde ikke noe væske i for jeg liker best t når deigen er litt tykk, men dette er en smakssak.

Bland alt godt sammen i en skål. Det er en fordel å dele filetene i tynnere biter slik at de blir gjennomsteikt.

Dypp og rull fisken i deigen, og ha den i en panne med kokende olje, har man air fryer kan man bruke den. Man ser om oljen er varmt nok om man har en tresleiv i oljen og det bobler godt rundt sleiven, husk at plastikk smelter!!!! Steik fisken godt på begge sider,  ikke ta for mye i pannen på en gang slik at oljen blir for mye nedkjølt, da trekker deigen til seg mye fett. Når fisken har lagt i pannen i rundt tre minutter til 4 minutter, tar man den opp og legger den på kjøkkenpapir så fettet får rent av. Det kan være en fordel å legge fisken på et fat som tåler varme, og ha det i steikeovnen en stund så man er helt sikker på at fisken blir gjennomsteikt.

Røstipoteter 2 porsjoner

4-6 poteter

1/2 ts salt

1 knivspiss pepper

Olje eller smør til å steike i

Skrell og rasp potetene, og legg de i et kjøkkenhåndkle og klem vannet godt ut av potetene.

Bland salt og pepper i. Man kan lage en stor  eller små kaker. Denne gangen fant jeg ut at jeg ville forsøke å ha de i steikeovnen siden jeg likevel skulle ha fisken  der, men det syntes jeg ikke var optimalt, så neste gang skal jeg steike på steikepannen igjen. Ha olje eller smør i steikepannen og ha potetene i pannen, som har god varme slik at potetene får fin farge, etter litt skrus varmen kraftig ned slik at potetene ikke blir brent. Potetene må ligge slik omtrent i 10 minutter om man lager enn stor kake, små kan snus før. Gjenta prosessen når potetene er snudd.

 

   

Jeg woket grønnsaker til og hadde remulade.

#ørret #laks #fisk #innbakt #Middag #middagstips #morsmiddag #Glutenfri #melkefri #banevennlig #hjemmelaget #fritert

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg