Dette var en spennende variant til lammekoteletter jeg fant på “godt”. Nå kan ikke jeg spise bulgur siden det er laget av hvetemel, så jeg måtte mekke sammen på en annen måte som var glutenfri, og det jeg fant ut var best var ris i stede for. Det var veldig enkelt å lage, og smakte meg veldig. Dette er virkelig sommermat!
8 lammekotelett, det stod 4 på godt siden, men det mener jeg er alt for lite.
salt
pepper
Smør eller olje til steiking
Steik lammekotelettene på begge sider i rundt 4 minutter på hver side. Ha på salt og pepper, og andre krydder om du ønsker det.
4porsjoner med kokt ris tåler du bulgur kan du selvfølgelig bruke de. 0.5 dl bulgurgryn
vann til koking av risen, føll anvisningen på pakken.
1/2 bunt persille
1/2 bunt mynte
1/2 løk eller tilsvarende med vårløk det brukte jeg
1 tomat
1/2 sitron eller lime
1/2 ss olivenolje
pepper
salt
1/2 chili eller så mye du selv liker
Jeg hadde godt med salt i risen da jeg kokte den så jeg trengte ikke salte etter på, men hadde litt pepper på. Kok risen etter anvisning på pakken med litt ekstra salt, sil av vannet når den er kokt, å avkjøl den. Rens å del tomat og løken. Ta stilken av persille og mynten og hakk det litt opp. Bland tomatene, risen, løken, olje, sitron, chili og pepper (og eventuelt mer salt) sammen.
#Lam #lammekoteletter #Taboulé #Sommermat #Glutenfritt #tillaget #mat #fra #bunnen #hjemmelaget #altanbonde #Middag #middagstips #morsmiddag #melkefritt #glutenfritt