Fyldig gryte med kjøttdeig, aubergine og bønner

Dette er en annerledes gryte en man gjerne er vant med når det gjelder krydder. Det er blitt veldig vanlig med bønner, og helt sikkert aubergine også i gryter og middager generelt.

Gryten ble veldig smaksrik med alle krydderne, man kan gjerne ha ris eller andre ting til, men for meg holdt det lenge med bønner å aubergine. Jeg ble veldig mett bare av en prosjon uten noe til.

3-4 personer

1 pakke med kjøttdeig/karbonadedeig gjerne av lam det gir en ekstra rund smak
1 boks bønner eller kikerter
1/2  auberginer2 fedd hvitløk 1/2 chili
1 bokser tomater

Ca. 1 1/2 dl kraft eller eventuelt vann og buljong
1 ss koriander
1 ts spisskummen
2 ts revet muskatnøtt
2 ss revet ingefær eller eventuelt tørket
1 ts eddik
2 ss fersk hakket persille
1 ss fersk hakket koriander (er du en av de som ikke liker koriander, så kutter du den ut)

Auberginen er det lurt å dele opp og strø salt på før man begynner å lage mat, da blir den lettere kokt. Får den rundt 10 minutter med salt så får den en helt annen konsistens. Men husk å skyll av saltet før du har den i maten.

Rens hvitløk og chili, findel og surr det lett,  ha i kjøttdeigen og la den bli brun, og så må auberginen få steike med i rundt 6-10 minutter. Ha på tomatene og kraften, og alle krydderne, pluss eddiken. La alt få koke sammen til auberginen er mør, det kan ta rundt 20 minutter. Ha i linsene og trenger du mer væske tar du i litt til. Rett før servering har man i hakket koriander og persille.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg