Kylling med selleri Pommes frites og wok med kokossaus

Categories Grønnsaker, Kyllingretter

Jeg er på “ferie” på et av Bergens nydeligste sted, nemlig der bonusfamilien min bor. De er på ferie og jeg passer to av hundene. Jeg skal legge ut litt bilder seinere.  Men da blir alt veldig annerledes  en jeg bruker å ha det, så bloggingen har ikke blitt prioritert. Men nå har jeg kommet litt mer inn i det, så jeg innser at jeg må bare legge ut om morgenen mens jeg drikker kaffe, for seinere blir det ikke til.

Sellerirot har en veldig god smak, og jeg er mye mer glad i den en i selleristang. Jeg bruker sellerirot forholdsvis ofte både i maten og som tilbehør. Det er veldig lenge siden jeg lagde selleri Pommes frites, så det fristet veldig. De ble litt bløte noe som er veldig lett for, men min datter sa at om jeg rullet de i litt maizena, så ble de lettere sprøe. Dette tipset tar jeg med meg til neste gang.

Kyllingen steikte jeg på pannen som vanlig med salt og pepper.

Selleri Pommes frites

Rens sellerien, skyll den og skjær de i staver. Tørk de godt før man har de i en ildfast form, ønsker du å forsøke med maizena kan det være lurt å ha det i en pose og ha selleristavene i den å riste det godt. Har du air fryer eller lignede bruker man de om man ønsker, ha på olje og salt og sett den øverst i stekeovnen. Har du grill funksjon på ovnen setter du den på 210 grader, har du ikke det så sett den på varmluft på 220 grader. Pass på og snu de innimellom så de ikke blir brent. Selleri Pommes frites er ferdig på rundt 20 minutter alt etter hvor tykke stavene er skåret.

 

Wok med kokosmelksaus

Bruk de grønnsakene du ønsker og har, jeg brukte:

Blomkål

Gulrot

Nepe

Reddik

Sukkererter

Asparges

Woksaus med kokos

1 boks kokosmelk

1 chili eller tilsvarende med chilipulver (bruke mer eller mindre etter ønske

1 hvitløkfedd

Ca.1 ss soyasaus (glutenfri for oss som trenger det)

Salt

Pepper

Rens og del grønnsakene i ikke alt for store biter, begynn å wok i en panne med smør eller olje de grønnsakene som trenger lengst varmebehandling også hvitløk og chili. Fyll på etter hvert med de andre. Ha på kokosmelken og soyasaus ha i litt salt og pepper, la alt få putre sammen noen minutter. Smak til me|d eventuelt mer salt, pepepr eller soyasaus

 

#Wok #kokossaus #woksaus #kokosmelk #Selleri #selleiPommesfrites #Pommes #frites Kylling #middag #middagstips #Morsmiddag #Glutenfritt #melkefritt #mat #fra #bunnen #hjemmelaget

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *