Hjemmelaget kremet blåskjellsuppe

Categories Skalldyr, Supper

Minste jenten kom hjem, og hun elsker blåskjellsuppe og ellers all mulig sjømat. Og når en fattig student kommer hjem til ho mor, må man lage de de liker best. Nå er det høysesong for blåskjell, så liker du blåskjell anbefaler jeg deg å lage denne suppen, den er helt nydelig. Jeg kjøpte skjellene på butikken, men man kan godt plukke selv, men da bør man først ringe  Mattilsynets blåskjelltelefon på nummer 82033333 så man er sikker på at det er trygt. Jeg har selv plukket blåskjell mange ganger, det er en sann fornøyelse. Men det er gjerne enklest å kjøpe, og de er i grunnen ikke dyre heller.

1 kg blåskjell

Smør

1 kinahvitløk eller 3 fedd (kan sløyfes om man ønsker det)

1 stor løk og du må gjerne bytte den ut med sjalottløk om du har  ca. 4-6 stykker

1/2 purreløk

1 beger fløte (bruk laktosefri fløte om du trenger det,  jeg har faktisk aldri forsøkt med soyafløte eller lignede men det går nok fint)

2 dl hvitvin (helst litt tørr)

1/2 lime eller litt sitron

Ca. 1/2 ts chilipulver eller man kan bruke vanlig chili(man må gjerne ta i mye mer chili om man ønsker det)

Pepper

Salt

Skrubb bort alt fra skjellene som man får av, er det noen skjell som er åpen ville jeg ha kastet de, de kan være dårlig.

Rens og del all løken opp i biter, de trenger ikke være så små biter, vil du bruke fersk chili deler du den også, og surr alt i en stor panne med smør. Så har man i salt, krydder, fløte og vin, og lar det koke opp. Ha så i blåskjellene og la det få koke opp på nytt, suppen skal kun putre lett. Når alle skjellene er åpnet er suppen ferdig. Men smak gjerne på den om den trenger mer salt eller krydder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Sjømat #blåskjell #Sommermat #Middag #middagstips #Morsmiddag #GlutSuppeenfritt #hjemmelaget #mat #fra #bunnen #Suppe

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *