Krydrede kjøttboller og tomatsaus

Categories Alle oppskrifter, Retter med kjøttdeig

Nå begynner det uendelige mase på meg selv, “HVA SKAL JEG HA TIL MIDDAG?”, og det er jo aldri noen som svarer! Men jeg begynte å tenke på min gode nabo Kari som er syk, og ikke orket mat. Hm, jo hun liker krydret mat, og jeg fikk noe karbonadedeig av henne for en tid tilbake. Da ble det kjøttboller og tomatsaus, det måtte være masse smak i de, så jeg “gønnet” på, så håper jeg hun likte middagen.

500 g karbonadedeig den er fra Varega  gårdsmat. Men bruk gjerne 400 g som er vanlig butikk pakning.

1 løk

4 hvitløksfedd

1 dl vann

3 ts oregano

1 ts pepper

1 ts chili tørket(man må gjerne bruke mer)

2 ts spisskumen

2 ts koriander

1 ss buljongpulver (har du ikke pulver, kan du løse den opp i vannet som du skal bruke i deigen)

1-2 ts salt

1 egg

1 ss potetmel

Rens og grov del løk og hvitløk og ha de i en en moser/foodprosessor, jeg har  liten foodprosessor på stavmikseren. Har du ikke mulighet til å finmose det, så finhakk så godt du kan. Ha de i en bolle eller en kjøkkenmaskin sammen med karbonadedeigen, ha i krydder, buljong, salt egg og vann, og bland alt godt sammen. Bruk en litt vid panne å fyll den halvt opp med vann, ha gjerne litt buljong i vannet, og kok det opp. Form en bolle og kok den, og smak om den er passe salt og krydret. Trenger du mer smak så har du i mer krydder og salt, og gjentar prosessen til du er fornøyd med smaken. Jeg måtte ha litt mer chili og salt i.

Når man er fornøyd med smaken, så former man små boller med en teskje, som man dypper i vann, da blir det lettere å forme de. Ha bollene i det kokende vannet, og la de trekke rundt 5 minutter.  Ta de opp og gjenta til du har brukt opp all deigen.

Sausen

Bruk rundt 2 dl av kraften du har kokt bollene og, ha i et beger/boks med knuste tomater, 1 oppdelt løk, 3 fedd hvitløk, 1 buljongterning eller tilsvarende med pulver.

1 ts chilipulver

2 ts oregano

1 ts paprikapulver

Salt

Pepper

1 ts sukker

2 strøkne ss med maizena

Jeg begynte vist litt forklaring og oppskrift i et, men men, variasjon er bra.

Som skrevet så bruk litt av vannet som man kokte kjøttbollene i, ha i findelt løk, hvitløk, knuste tomater, krydder, sukker, buljong og maizena, og gi det et oppkok under omrøring. Når det har kokt opp skrur man ned platen og lar den få koke rundt 10 minutter så den råe  løksmaken forsvinner. Sak til med mer krydder, og salt om du ønsker det.   Jeg brukte stavmikseren på sausen så den ble helt glatt, men det må man ikke. Ha kjøttbollene i sausen og server med det du ønsker å ha til. Min syke nabo ønsket seg poteter, så da ble det dagens tilbehør, sammen med blomkål, som var det enste jeg hadde i kjøleskapet.

💕

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

 

8 kommentarer

8 thoughts on “Krydrede kjøttboller og tomatsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *