Det er 16 varmegrader og dermed offisiell åpning av vår/sommer, og da kan man ikke være inne for lenge for å lage mat.
Smaken av det Kreolske kjøkkenet er hvitløk, oregano, paprika og gjerne røykt, spisskummen, cayennepepper, basilikum, timian, pepper, salt som krydder, og selvsagt mange andre ingredienser. De bruker mye tomatbaserte matretter så derfor passer det godt med tomatsuppe.
Til 2 personer:
1 løk
2-4 hvitløksfedd (kan sløyfes)
Smør til steking
1 liten boks tomatpuré (Ca.140g)
3 terninger buljong
5 dl vann eller kraft
Her må man vurdere hvor mye krydder man ønsker, jeg elsker masse smak og har derfor godt med krydder i. Er du ikke vant med mye krydder kan du jo for eksempel begynne med halve mengden.
4 ts oregano,
2 ts paprika og gjerne røykt
4 ts spisskummen,
2 ts cayennepepper,
4 ts basilikum,
4 ts timian,
Ca. 1 ts Pepper,
Ca. 2 ts salt
2 strøkne ss maizena
Rens og finhakk løk og hvitløk og surr de i pannen med litt godt med smør. Ha så i tomatpuré, vann, buljong og krydder og alt få koke noen minutter. Smak om du ønsker mer krydder og om du trenger salt. Ønsker man en skvett melk eller fløte i kan man røre maizenaen ut i det, eller bruke man vann som meg.
Kok makaroni og egg etter ønske, server gjerne med brød.
Det så skikkelig deilig ut 🙂 Fikk lyst på egg kjenner jeg 🙂
🙂 Takk
Det hørtes godt ut 🙂
Takk 🙂