For en mat! Den skreien kom direkte fra Nord i dag med fly, og dette er noe av den alle beste maten jeg spiser, skikkelig fisk kvit og fast i fisken og den smaken. Ikke den dvaske fisken vi er blitt vant til her sør. For meg er det festmat å ha poteter, gulerøtter og smeltet smør til.
Fisken bør trekkes (ikke kokes) i godt salt vann, og jeg bruker nesten 1 dl salt til 1 liter vann (sjøvann sterkt). Fisken skal ligge så kort i vannet at den ikke blir for salt.
Jeg hadde et digert stykke i dag det var minst 350 gram. Når vanne kokte og jeg hadde tatt i saltet, hadde jeg i fisken, jeg lot vannet komme opp nesten til kokepunktet og skrudde ned platen. Fisken skal aldri koke, kun trekke, og hvor store stykkene er vil ha noe å si hvor fort den er ferdig. Men mellom 5-10 minutter. Når man ser at fisken begynner å dele seg i flak, d er den ferdig.
Ser det ikke helt fantastisk godt ut?
Ser kjempegodt ut ja..nam ! Ha en fin kveld <3
Tusen takk og flott kveld du også.
Skitt mamma. No fekk eg heimlengsel…
Dere skal få når dere kommer neste gang. <3
Ja, når det kommer til fisk, er det nesten et must å ha ferske råvarer. Jeg har forsøkt meg på såkalt “fersk” fisk fra butikken og det ble en SKIKKELIG nedtur. Jeg har også forsøkt/ smakt på fersk fisk i fra Lofoten og den smakte bare HIMMELSK. Den formelig smeltet på tungen, mmmmmmh. Takk for en flott blogg.
Ove
Tusen takk og så kjekt du liker bloggen. Enig med deg mye dårlig fisk å få dessverre.