Fersk skrei

Categories Fiskeretter

For en mat! Den skreien kom direkte fra Nord i dag med fly, og dette er noe av den alle beste maten jeg spiser, skikkelig fisk kvit og fast i fisken og den smaken. Ikke den dvaske fisken vi er blitt vant til her sør. For meg er det festmat å ha poteter, gulerøtter og smeltet smør til.

 

Fisken bør trekkes (ikke kokes) i godt salt vann, og jeg bruker nesten 1 dl salt til 1 liter vann (sjøvann sterkt). Fisken skal ligge så kort i vannet at den ikke blir for salt.
Jeg hadde et digert stykke i dag det var minst 350 gram. Når vanne kokte og jeg hadde tatt i saltet, hadde jeg i fisken, jeg lot vannet komme opp nesten til kokepunktet og skrudde ned platen. Fisken skal aldri koke, kun trekke, og hvor store stykkene er vil ha noe å si hvor fort den er ferdig. Men mellom 5-10 minutter. Når man ser at fisken begynner å dele seg i flak, d er den ferdig.

Ser det ikke helt fantastisk godt ut?

Ser det ikke fantastisk godt ut?
6 kommentarer

6 thoughts on “Fersk skrei

  1. Ja, når det kommer til fisk, er det nesten et must å ha ferske råvarer. Jeg har forsøkt meg på såkalt “fersk” fisk fra butikken og det ble en SKIKKELIG nedtur. Jeg har også forsøkt/ smakt på fersk fisk i fra Lofoten og den smakte bare HIMMELSK. Den formelig smeltet på tungen, mmmmmmh. Takk for en flott blogg.

    Ove

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *