Både ramsløkssesongen og utesesongen er i gang, og da har man jo ikke tid til store tunge måltider, og suppe er aldri feil. Jeg bare elsker denne tiden på året, tenk å kunne gå ut å plukke litt av middagen selv 😍
Til 2 personer
1 stor løk
4 vårløk
1 1/2 ss ferdig knust ramsløk
smør til å surre løken i
4 dl vann
1 grønnsaks eller kyllingbuljong
1 dl melk/fløte eller som jeg brukte plantebasert fløte
Ca. 1/2 ss maizen
Rens og skjær løken opp i skiver å ha i ramsløken og surr i smør, ha så i knust buljongterningen og vann og la det få koke en stund(noen minutter). Bland melk/fløte ut i maizena og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.
—
Brød med egg og ramsløk:
2-4 skiver
1- 2 egg
1/2 ss ferdig knust ramsløk
salt og pepper
Jeg delte hviten og plommen, hadde salt, pepper og ramsløk i hviten. Skiven steikte jeg først litt på pannen, så helte jeg eggeblandingen sakte over skiven, jeg snudde skiven et par ganger. Plommen var meningen å steike hel, men den sprakk så da ble det slik.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#ramsløk #enkelt #godt #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri #tradisjonsmat Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #av #Løksuppemedramsløk #Helgemat #søndagsmiddag #plukkselv #suppe #suppetilmiddag #Ramsløksuppe