Hva er vel bedre en kokt tosk, ekte norsk husmanskost. Kokt torsk er blant mine favoritter, utrolig god smak og enkelt å tilberede.
For å få det aller beste ut av smaken på fisken, kan den ikke være for lite saltet, derfor bruker jeg rundt o,5 dl salt per. liter vann.
Fisken skal aldri koke, men trekke. Man koker opp vannet, tilsetter saltet og har fisken i, vent til vanne begynner å boble igjen, og skru ned så mye at vannet ikke bobler mer. Deretter skal fisken bare ligge å kose seg å trekke(IKKE KOKE) i det salte vannet til den er ferdig, det kan variere utrolig mye avhengig av hvor store og tykke fiskestykkene er. Det som vises på bilde, trengte ca. 12 minutter, men er det tynne små fiskestykker, kan fisken være ferdig på tre minutter.
Man kan dytte med en kniv eller lignede i midten av fisken, deler den seg fint i skiver, er den ferdig, er det motstand lar du den ligge litt til.
Eggesmør er rett og slett kun kokt egg og smeltet smør, men det gir et ekstra løft på middagen.
Jeg hadde kokte poteter og gulerøtter til, og litt persille til pynt, Ingrid Espelid er tross alt min helt.
Del gjerne med venner og kjente.
kokt #torsk #kokttorsk #fisk #sunt #middag #middagstips # tips #morsmiddag #mamma #pappa #mor #glutenfritt #melkefritt
Godt med litt fisk ja
Fisk er mye viktigere for meg en kjøtt, så det er ikke det jeg slutter først med å spise for å si det slik. Sunt og godt, året rundt.