Nå har jeg blitt invitert så mange ganger på middag til min gode nabo Ingrid, så nå var det på tide å invitere igjen. Kjøttkaker i ovnen er bare super grei måte å steike kjøttkaker på, man slippe å stå i den steikeosen, og man kan ha både grønnsaker og poteter i samme form.
Grønnsakene: PS. er det noen grønnsaker man ikke har eller liker, så kan man bytte ut.
8-10 poteter
4-5 gulerøtter
1-2 løk
Litt selleri (jeg hadde to skiver), kan sløyfes
Litt brokkoli, men den tok jeg i på slutten av steiketiden
Og en bit med rødkål
5 dl vann (jeg brukte kraft fra fryseren i stede for vann og buljong)
2 kjøtt buljongterninger eller tilsvarende med pulver
Pepper
Sett steikeovnen på 210 grader. Rens og del alle grønnsakene (potetene bør ikke være i for tykke skiver), ha de i en ildfastform eller en langpanne. Kok opp vann og ha buljongterningene og pepper i til buljongen er oppløst. Hell buljongvannet eventuelt kraft, over grønnsakene og sett de mitt i ovnen, da får poteter og grønnsaker begynt å steike siden de tar lengst tid på å bli ferdig.
Så begynner man med kjøttkakene
4-6 personer (man kan fryse det som blir til overs, eller momses seinere )
800 g karbonadedeig/kjøttdeig (jeg hadde igjen to pakker av Kvamme gård sin helt magiske karbonadedeig som jeg brukte).
2 egg
2 ss pulverbuljong
1 løk (kan sløyfes, det gjorde jeg i dag)
Pepper
Salt
Ca. 1 1/2 dl- 2 dl vann
1 ss Potetmel
Rens og finhakk løken, og ha den i en bolle sammen med deigen, buljong salt, pepper, potetmel og vann. Bland alt godt sammen. Jeg lager alltid en liten prøvekake på steikepannen så jeg vet at kakene blir perfekt på smak.
Kakene formet jeg og la på en skjærefjøl, og da alle var ferdig formet tok jeg formen ut og hadde kjøttkakene opp på grønnsakene. Så satte jeg formen inn i ovnen igjen. Underveis
snudde jeg kjøttkakene så de fikk steikeskorpe på begge sider. Potetene var ferdig på ca. 45 minutter så det var lurt å ha formen inn i ovnen før jeg lagde kjøttkakene.
Saus: Man MÅ ikke lage saus, men kan bruke kraften som den er.
Kraft fra kjøttakeformen det er ca. 4 dl
En god klatt smør, rundt10-15 gram
1 dl fløte/melk/laktosefri eller som jeg brukte plantebasert fløte (man må ikke ha det i, men jeg synes det blir en runnere smak.
1 1/2 ss maizena
Pepper
Salt og eventuelt mer buljong
Litt sukkerkulør
Hell kraften fra formen og over i en panne og ha i smør. Ha fløte og maizena i en kopp og bland det ut, og hell det i pannen og kok opp under omrøring. Ha i litt sukkerkulør og smak om sausen er passe saltet og pepper. Du kan helle sausen over i den ildfaste formen/langpannen eller ha den ved siden av.
I dag ble det ertepuré av frosne erter til
Til ertepuré brukte jeg en pakke med frosne erter og kokte disse opp med litt vann (ta vare på kokevannet om du skulle trenge mer væske i puréen).
Jeg slo av mesteparten av vannet, hadde en klatt smør i og smakte til med salt og pepper, og moste det med stavmikser.
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#Kjøttkakeriovnen #stekeovn #kjøttkakerpåtopp #enkelt #godt #utenmelk #utengluen #Middagstips #søndagsmiddag #Middag #morsmiddag #allergi
Artig med hyggelig selskap og mat:) Dere er flinke til å invitere hverandre og med mat:)
Når man bor alene så er det jo mye hyggeligere å spise med sammen med andre. Så det er bare vinn, vinn.