Last Updated:

Kjøttboller av lam

Categories Blogg, Retter med kjøttdeig

Norge er åpnet og nå er mitt hjem også gjenåpnet 😁😋😍. Vel, nå har jeg vel til gode å ha et stengt hjem, det har vel for det meste vært folk her både titt og ofte. Men under pandemien har de aller fleste vært mye mer forsiktig, så HURRA for at folk kommer på besøk igjen. 

Det ble lammeboller i tomatsaus, og spagetti.  Med lammekjøttdeig får man frem en ekstra god smak, og jeg får flashback  til gresk mat, som jeg bare elsker. Man kan godt steike bollene i steikeovnen, eller trekke de i buljong/kraft, men i dag steikte jeg de.

400 g (en pakke) lammekjøttdeig

1 egg (tåler du ikke egg, så kan du bruke vann, og litt mer potetmel en det jeg brukte)

1/2 liten løk

2 fedd hvitløk

1 ss pulver buljong (Toro sin er glutenfri)

3 ts oregano

1 ts paprika (tåler du ikke paprika, hopper du bukk over den)

1 ss spisskumen

1 ts chili

1/2-1 ts pepper

Eventuelt salt

Man kan kutte ut og legge til de krydderne man har, og har man ikke pulver buljong så kan man bruke mer salt og pepper, men jeg anbefale deg å prøve det, du blir overasket.

1 ts potetmel (kan kuttes ut, men da blir bollene litt løsere)

 

Rens og findel løk og hvitløk. Ha alt i en bolle/mikser sammen med resten ingrediensene  og bland alt godt sammen slik at alle krydderne er jevnt fordelt. Sett over steikepannen og steik en liten prøvekake, da kan man justere smaken.   Nå kan du selv velge om du ønsker å steike bollene i steikepannen, steikeovnen, eller trekke de i buljong/kraft. Steiker du de på pannen steiker du de i smør på begge sider til de er gylden brun. Vil du steike bollene i steikeovnen, så bruker man den dype formen i ovnen. Det kommer kraft ut av bollene, og det er ikke kjekt at det renner ut i ovnen, dessuten er det supergod kraft.  Steik midt i ovnen på ca. 200- 220 grader alt etter hvordan din ovn er, i rundt 10 minutter(kommer ant på størrelsen på bollene).

Vil du trekke de, så har man buljongvann (vann med buljong i), eller kraft, så former man kakene og legger de i kraften, de vil være ferdig på rundt 10 minutter. Ikke kast kraften, den kan brukes i sausen, og kan også fryses til en annen gang du trenger den.

 

Tomatsaus:

1/2 liten løk

1 hvitløksfedd

smør til surring

1 boks knuste tomater

1/2 boks vann (det er alltid tomat igjen i boksen, fyll den nesten halv med vann. rist litt på boksen så du får med deg resten av tomaten i boksen, og hell det i pannen)

1- 1 1/2 ss buljong eller 2 terninger

2 ts oregano

2 ss spisskumen

1 liten ts med røykt paprikapulver (har du ikke det kan du bruke vanlig, eller kutte den ut)

1 ts timian

Salt

Pepper

Rens og del løk og hvitløk, surr det i en panne med smør, ha på knuste tomater, og vann, krydder og buljong. La alt få koke sammen, og kok ut steikepannen etter kjøttbollene  å ha kraften i sausen.

Bruk stavmikser å lag en jevn saus. Smak til med eventuelt mer krydder, salt og buljong.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Bruk gjerne parmesan på!

Del gjerne innlegget med venner og familie 😊 Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Lam #kjøttdeig #lammekjøttdeig #Får #kjøttboller #gresk #Krydder #Lammkjøttboller #Mat #fra #bunn # #hjemmelaget #Middag #middagstips #Morsmiddag #lunsj Glutenfritt #melkefritt #Uten #melk #gluten

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *