Til 4 personer:
8-10 poteter skjæres i skiver
½ -1 kålhode avhengig av størrelsen
4 gulerøtter
2 skiver selleri (kan sløyfes, men gir en ekstra god smak)
Ca. 8 dl vann
800 g kjøtt/karbonadedeig (får du tak i kjøttdeig av får blir det ekstra godt)
4 terninger buljong
Ca. 1 ts pepper
Salt
Rens og skrell poteter og grønsakene å del de i passe store biter.
Ha alle grønnsakene i en panne (gryte) med vann, pepper og buljong, og la det koke opp. Jeg bruker å bare ta kjøttdeigen rett fra pakken og i gryten, men ønsker du å spe deigen først gjør du det. PS: Å spe noe betyr at man har i andre ingredienser enten for å få mer smak, eller for å drøye deigen, eller at den henger mer sammen. Det som gjerne er vanlig å spe med er egg ( dette er kun eksempel, man må ikke noe) (må absolutt ikke bruke egg om man ikke tåler), potetmel, løk, krydder som salt, pepper, eventuelt litt buljong, løk. HER kan du se kjøttkaker på topp som er sped. Du kan forme kjøttdeigen eller bare bruke sleiven å dele som når man steiker kjøttdeig.
La det hele få koke rundt en halv times tid med lett omrøring et par ganger i løpet av koketiden. Smak den til med salt og eventuelt mer pepper. Ønsker du å jevne kraften har du på 1 ss maizena i litt vann, rører det godt ut, ha det i panne og kok opp under omrøring.
#hverdags #mat #gryte #Middag #karbonadedeig #kjøttdeig #Middag #middagstisp #Mors #middag #morsmiddag #Glutenfri #melkefri #laktosefri #oppskrift #enkelt #kjapt #nrk.mat
Det hørtes både litt sunt og godt ut 🙂
Er både sunt og godt, og veldig enkelt å lage.