Honning steik kylling med digg salat

Categories Alle oppskrifter, Kyllingretter

Denne kan man godt lage i en ildfast form i ovnen, eller på stekepannen, men når jeg lager mat kun til meg, da synes jeg det er enklere å ha det i en panne. Det smakte veldig godt og enkelt å smelle i sammen.

Jeg bruker mest overlår av kylling, men man kan godt bruke lår også.

Til 4 personer:

8 stykker kylling overlår, eller 4 stykker lår.

Smør eller olje til steiking

1-2 fedd hvitløk

1 løk

1/2 til en rød chili eller tilsvarende med tørket.  (er du ikke vant med chili kan du jo begynne med bare litt)

Ca. 1 dl soyasaus (glutenfri variant til oss som trenger det)

1/2 dl vann

Ca. 2 ss honning

Pepper

Salt er mest sannsynligvis ikke nødvendig da soyasausen er veldig salt.

Rens løk, hvitløk og chili å steik det på pannen og ha i kyllingstykkene så de blir brunet på begge sidene. Ha på honning og og soyasaus og la det få koke sammen til kyllingen er gjennomsteikt, steiketiden vil variere ut i fra hvor store stykker man bruker.  Så alt fra 20-40 minutter alt etter størrelse på kyllingstykkene, det er ikke mye stas med rå kylling.

Ønsker du å ha det i steikeovnen så sett den ildfaste formen midt i ovnen på 200 grader, og la det stå til kyllingen er  gjennomsteikt.

Jeg hadde til ris og salat, tomat og reddiker  pluss granateple.

Del gjerne innlegget med familie og venner 😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Kylling #overlår #lår #i #ovnen #Smakfull #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #melkefri #matfrabunnen #hjemmelaget #middagihelhelgen #helemiddag #helgekos

5 kommentarer

5 thoughts on “Honning steik kylling med digg salat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *