Hjortekjøtt er nydelig mat, noe av det beste jeg vet. I dag ble den uten melk og gluten, men veldig god likevel, hadde en del tyttebær i og da fikk jeg frem den syrlige smaken.
Ønsker du mer tradisjonell hjortegryte så finner du den HER
Flere oppskrifter av hjort finner du under kategorien HJORT
Til 2 personer;
Ca. 300 g hjortekjøtt
1 løk
1/2 korg sopp
2 vårløk
Smør til steiking (tåler man ikke melkeprodukter så bruker man melkefri margarin)
2 dl plantebasert fløte, vil man bruke vanlig fløte så gjør man det, og tåler man melkeprodukter kan man godt ha i rømme også
2 dl kraft eller oksefond eventuelt vann og 1 buljongterning
Ca. 1 dl tyttebær
8 knuste einebær
1 ss koriander
2 ts timian
Pepper
Salt
1 1/2 ss maizena
Del kjøttet i biter, rens og del løk og sopp, og ha alt på en god og varm panne med smør/margarin.
Når alt er godt brunet har man på fløte/plantebasertfløte, mesteparten av vannet(hold igjen litt til å røre ut maizena med), buljong, krydder og bær og la alt få koke til kjøttet er mørt. Jeg hadde veldig fint mørt kjøtt så det var ferdig på kort tid, men dette vil variere over hvilke del av dyret man bruker.
Når kjøttet er mørt, har man i utblandet maizena som man heller i, koker opp under omrøring. Smak til med eventuelt mer salt og krydder.
Jeg hadde potetmos til og kokt brokkoli.
Potetmosen lager jeg som denne rotmosen, men da bare med poteter
Del gjerne innlegget med venner og familie
#hjortegryte #Hjort #hjemmelaget #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfritt #melkefri #Søndagsmiddag #Festmat #Godt #matfrabunnen #hjemmelaget
Må bare få i tak hjortekjøtt:)
Det kan jeg anbefale deg ja, nydelig godt kjøtt 😊
Dette er skikkelig flott festmat! 😊
Det er sant, dette kan man servere hvilke kongelig man vil 😊