Hjortegryte uten melk og gluten

Categories Blogg

Hjortekjøtt er nydelig mat, noe av det beste jeg vet. I dag ble den uten melk og gluten, men veldig god likevel, hadde en del tyttebær i og da fikk jeg frem den syrlige smaken.

Ønsker du mer tradisjonell hjortegryte så finner du den HER

Flere oppskrifter av hjort finner du under kategorien HJORT

Til 2 personer;

Ca. 300  g hjortekjøtt

1 løk

1/2 korg sopp

2 vårløk

Smør til steiking (tåler man ikke melkeprodukter så bruker man melkefri margarin)

2 dl plantebasert fløte, vil man bruke vanlig fløte så gjør man det, og tåler man melkeprodukter kan man godt ha i rømme også

2 dl kraft eller oksefond eventuelt vann og 1 buljongterning

Ca. 1 dl tyttebær

8 knuste einebær

1 ss koriander

2 ts timian

Pepper

Salt

1 1/2 ss maizena

Del kjøttet i biter, rens og del løk og sopp, og ha alt på en god og varm panne med smør/margarin.

Når alt er godt brunet har man på fløte/plantebasertfløte, mesteparten av vannet(hold igjen litt til å røre ut maizena med), buljong, krydder og bær og la alt få koke til kjøttet er mørt. Jeg hadde veldig fint mørt kjøtt så det var ferdig på kort tid, men dette vil variere over hvilke del av dyret man bruker.

Når kjøttet er mørt, har man i utblandet maizena som man heller i, koker opp under omrøring. Smak til med eventuelt mer salt og krydder.

Jeg hadde potetmos til og kokt brokkoli.

Potetmosen lager jeg som denne rotmosen, men da bare med poteter

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#hjortegryte #Hjort #hjemmelaget #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfritt #melkefri #Søndagsmiddag #Festmat #Godt #matfrabunnen #hjemmelaget

 

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Hjortegryte uten melk og gluten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *