Hjemmelaget Chilimajones

Categories Dressinger

Nam, nam og atter nam. Noe av det beste jeg vet, jeg kan spise den på hva som helst omtrent.

Jeg hadde ikke mer majones så da lagde jeg majonesen fra bunnen og tok halvparten til chilimajones, så vil du gjøre som meg så dobler du oppskriften.

Vil du ikke lage majones fra bunnen av bruker man 1 pakke majones og fra 1/2-1 ss Sriracha sauce og blander godt sammen, jeg synes det blir ekstra spiss med litt lime/sitron/vinedikk i tillegg.

Et tips før man setter i gang for aller første gang ,er å ta ut alle ingrediensene en stund før slik at de er rom temperert, da kan det være enklere å få det til. For orden skyld, så laget jeg kun halv porsjon.

2 eggeplommer

1/2  ts med sennep, man kan bruke mer om man liker at den smaken blir litt mer fremtredende.

1/2 ss med enten sitronsaft, limesaft eller vinedikk

salt

Pepper

1 dl Nøytral olje

1/2-1 ss Sriracha sauce Jeg liker den sterk, er du ikke glad i for sterke ting begynner du med halve mengden av denne.

Først må man skille eggene, dvs. at man må knekke egget ,og skille eggeplommen fra eggehviten.

Ikke kast eggehviten, den kan du bruke til andre ting som i en grateng, sufflé, pavlovakake eller rett og slett i en omelett, viste du forresten at man kan fryse eggehvite?

Har du stavmikser er det enklest å bruke den, men man kan godt bruke en vanlig visp men det kreves selvsakt litt muskler i armene ;-).

Eggeplommen tar man i en smal skål om man skal bruke stavmikser, bruker man visp bruker men en passe glassskål.


Så har man i alt ingrediensene utenom oljen, og visper dette godt sammen, dette er veldig viktig for et vellykket resultat for å få   majones stiv og ikke en suppe.

Nå kan man begynne å ta i litt olje i eggeblandingen, det er veldig lurt å begynne ytterst forsiktig, da er det lettere å få et vellykket resultat. Pisk veldig godt mellom hver gang du har i olje. Etter vert tåler blandingen mer olje, og det er bare til å ha i større dose olje av gangen. Det kan hende du må bruke mer eller mindre olje, dette vil være avhengig av hvor store og hvor ferske eggeplommene er. Men det er ikke mye til eller fra. Ha i Sriracha sausen og bland godt sammen

For å si det slik, majonesen er holdbar i kjøleskapet i rundt 14 dager, men jeg tror neppe den blir så gammel her 😉

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Hjemmelaget Chilimajones

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *