Last Updated:

Himmelsk godt gluten- og melkefritt julebrød

Categories Glutenfrie bakevarer, Godtesyk, Julekaker, Minus melkeprodukter

Det er ikke ofte jeg synes at glutenfritt brød er nydelig, men dette ble det, så jeg vil dele det igjen med dere som vil lage noe godt til deg selv eller andre som må ha glutenfri og melkefri mat.

På juletrefester da jeg var liten fikk vi julebrød med godt smør og brunost på som julegodt, spørs om de små nå hadde syntes det var stas 😁. Verden forandrer seg og det gjør nå heldigvis vi også.

 

1 pakke Toro lyst mel

2 ss fiberhusk

1 pakke gjær

100 g smør (melkefritt om man ikke tåler melkeprodukter)

2 dl sukker

4 dl vann

100 g sukat

2 dl rosiner

En pitteliten klype salt(bruker man melkefritt smør må man ha i litt mer siden det ikke er salt i smøret)

Litt pisket egg til pensling (kan sløyfes)

Ha alt det tørre i  mikseren, ha smeltet smør og vann i deigen og elt den i rundt 5 minutter.

Deigen er da ganske løs, ha den i en smurt brød- eller kakeform.

Sett brøde til heving midt  i steikeovnen uten varme, dette er for at du skal slippe å flytte på det når det begynner å heve, da kan det være lett at det faller sammen. Når brøde har begynt å heve skikkelig, setter man på steikeovnen på 50 grader å la brødet heve ferdig. Sett ovnen på mellom 200 og 220 grader alt etter hvordan steikeovn din steiker(jeg må ha den på 220 grader). Steik brødet i rundt 40 minutter, brødet skal ha en gylden farge uten å være brent

 

Dette er ekstra godt med ekte smør og geitost på om man kan spise ost og smør

Del gjerne innlegget med andre, så mange får gleden av brødoppskriften 😍

         

 

#Julebrød #Jul #julebakst #juletrefest #Julekaker  #snop #godteri #sunt #Jul #Glutenfri #glutenfritt #søtegleder #melkefri #allergivennlig #middag #middagstips #morsmiddag #mat #fra #bunnen #hjemmelaget
8 kommentarer

8 thoughts on “Himmelsk godt gluten- og melkefritt julebrød

    1. Glutenfritt bakst er generelt vanskelig å få til, men heldigvis blir det flere og flere gode produkter(når man er vant til glutenfritt, så blir det godt til slutt 😂, for man husker ikke hvordan vanlig brød smakte).

  1. Hei! Jeg ser at det er ganske stor forskjell på mengdeinnholdet på en pakke Toro lyst mel og kakemiksen. Stemmer det at oppskriften da baserer seg på 262 g mel?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *