Last Updated:

Jonas sine gulerotkaker

Categories Blogg, Vegetar mat

Det er mer og mer vanlig med vegetarmat, det er jo helt topp å bytte kjøtt og fisk ut av og til. Oppskriften på disse gullerotkakene fikk jeg av Jonas, som er kameraten til min eldste datter. Gullerotkakene  ble skikkelig gode, så disse kan anbefales. Det skulle være vegetar ostedipp til med mynte og sitron til, men jeg fikk ikke tak i den vegetarosten og derfor ble det vanlig aioli til.

Oppskriften er fra kokeboken til Mari Hult og heter “Sykt enkelt”, fikk jeg vite av Jonas nå i ettertid 🙂

 

4 mellomstore gulerøtter

1/2 rødløk (jeg tåler ikke rødløk så jeg brukte vanlig løk

1 kinesisk hvitløk

2 dl mais

1 ts paprikapulver

1 ts spisskummen

2-3 dl kikertemel

1 ts salt

Litt pepper

Skrell og rasp gulerøttene, rens og findel løken og ha de i en skål sammen med resten av ingrediensene utenom kikertmelet. Ha i litt og litt av melet, rør godt mellom hver gang. Jeg brukte hendene til slutt for jeg fikk ikke knadd melet skikkelig sammen med kun en sleiv. Så det kan muligens være lurt å bruke kjøkkenmaskin om du har det. Jeg syntes det var litt rart at det ikke var noen form for væske i deigen,  men de hang nå sammen når jeg bare hadde fått knadd deigen godt nok sammen. Steik på begge sider i ca. 10 min.

Neste gang får jeg forsøke med den osten og mynte, da blir det jo en ny rett igjen :-). Jeg hadde steikt aubergine og aioli til, det funket veldig godt. Disse kakene passer godt som fingermat.

Er du glad i vegetarmat?

Hva synes du om feks. vegetar bacon, vegetarost ?

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *