Gresskarsuppe med vannbakkels

Categories Alle oppskrifter, Blogg, Supper, Veganmat, Vegetar mat

Gresskarsuppe er bare nydelig godt, og som vanlig enkelt å lage. Det er gjerne litt utradisjonelt å ha vannbakkels til, men tro meg det er helt perfekt, den er jo ikke søt.

Til 2 personer

1/2 gresskar gjerne Butternut

Olje til steiking eller smør men da er den ikke vegansk lenger

1 løk

3-4 hvitløksfedd

Ca. 2 cm raspet fersk ingefær

2.5 dl vann

2 grønnsaksbuljongterninger eller man kan bruke kyllingbuljong om man ikke trenger den vegan. (husk at noen buljongsorter inneholder gluten)

2.5 dl fløte/melk/laktosefri eller plantebasert fløte som jeg brukte

1/2 chili eller 1/2 ss sambal oelek eller annen chilisaus  (smak deg frem, spå det ikke blir for sterkt om du ikke er så vant med chili)

Valgfritt tilbehør: Valnøtter som er lett hakket, oliveolje, friske urter.

Rens og del løk, hvitløk, chili og ingefær å surr i olje i olje. Rens gresskaret og del de i biter, ha, i vann, buljong og gresskar i pannen og la det koke til gresskaret er myk. Ha i fløten, og smak til om den er passe sterk. Er suppen for tynn, så kan man røre litt maizena ut i litt vann eller fløte, og ha den i suppen, og røre under oppkoking.  Er suppen for tykk så har man i litt vann.

Valgfritt tilbehør: Valnøtter som er litt hakket, friske urter og olivenolje.

Vannbakkels:

125 g smør Tåler man ikke melkeprodukter så bruker man melkefri margarin

2 1/2 dl vann

130 g mel (jeg brukte lyst Toro mel) Tåler man hvetemel bruker man det.

4 egg

Kok opp smør og vann, ha så i melet og rør det godt sammen. Bland i et og et egg i deigen, min erfaring er at vannbakkelsene blir finest om jeg bruker en kjøkkenmaskin eller lignende for å blande i eggene. Men man kan blande for hånd, da må man røre hvert egg veldig godt slik at deigen blir jevn og fin.

Bruk skje eller sprøytepose for å sette vannbakkelsene på brett. Steik de i 25-30 minutter mitt i ovnen på 200 grader. IKKE åpne døren før det er gått minst 25 minutter, la de heller stå litt for lenge en for kort, for da kan de dette sammen.

Et  godt tips er å skru av ovnen etter de er ferdig steikt, og la det stå noen minutter slik, men ikke la det stå for lenge, da blir det myke Avkjøl vannbakkelsene på rist.

Skal du ha vannbakkels til neste dag, så bruker jeg la det ligge uten plast, da holder det seg sprø, og blir ikke seige.

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

 

 

#vegan #vegetar #vegangresskarsuppe #gresskarsuppe #Melkefri #glutenfri #Middag #middagstips #matfrabunnen #Hjemmelaget #lavkarbo #Enkel #smakfull #billig #gresskarsuppemedvannbakkels #vannbakkels 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *