Greske kjøttboller i pasta og fløtesaus

Categories Blogg, Retter med kjøttdeig

400 g lammekjøttdeig eller den deigen du ønsker å bruke, men lam/sauekjøttdeig gir en nydelig særegen smak

1/2-1 løk

2 fedd hvitløk

1/2 fersk chili eller ca.1/2 ts tørket

Ca. 1/2 dl vann

1 egg

En spiseskje med hakket persille eller tørket

Pepper

1/2 ss buljong pulver

Eventuelt salt

Etter min mening skal det ikke være biter med løk i kjøttboller, dette gjør man selvfølgelig som man selv ønsker. Ha løk og hvitløk i en blender sammen med vannet, og la den gå til det er helt glatt og uten biter. Har du ikke blender finhakker du løken.

Ha deigen, løken, krydder, egg og buljong i en mikser eller for hånd i en skål, og bland alt godt sammen.  Stek en prøvekake for å se om du synes den er passe salt og krydret, vi er alle har alle ulike preferanser med hvor sterkt og salt man ønsker maten.

Pasta etter anvisning på pakken

Sausen:

2 dl fløte(laktosefri for de som trenger det) eventuelt kokosmelk eller soyafløte

1 dl vann

1 buljongterning

1  fedd hvitløk

1/2 løk

Smør til å surre løken i

Eventuelt litt vårløk eller lignede

Salt

Pepper

Rens og fin kutt løken og ha det i en panne med smør, la det surre i et par minutter. Ha i fløte, vann og buljong å la de få koke sammen, smak til med salt og pepper. Sil vannet av pastaen og ha i sausen, ha i bollene bollene. Har du vårløk så ha den på et minutt før man serverer middagen.

Enkelt godt og barnevennlig middag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#middag #middagstips #Lam #kjøttdeig #kjøttboller #middag #middagstips #glutenfri #Barne #vennlig #mat #morsmiddag

2 kommentarer

2 thoughts on “Greske kjøttboller i pasta og fløtesaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *