400 g lammekjøttdeig eller den deigen du ønsker å bruke, men lam/sauekjøttdeig gir en nydelig særegen smak
1/2-1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 fersk chili eller ca.1/2 ts tørket
Ca. 1/2 dl vann
1 egg
En spiseskje med hakket persille eller tørket
Pepper
1/2 ss buljong pulver
Eventuelt salt
Etter min mening skal det ikke være biter med løk i kjøttboller, dette gjør man selvfølgelig som man selv ønsker. Ha løk og hvitløk i en blender sammen med vannet, og la den gå til det er helt glatt og uten biter. Har du ikke blender finhakker du løken.
Ha deigen, løken, krydder, egg og buljong i en mikser eller for hånd i en skål, og bland alt godt sammen. Stek en prøvekake for å se om du synes den er passe salt og krydret, vi er alle har alle ulike preferanser med hvor sterkt og salt man ønsker maten.
Pasta etter anvisning på pakken
Sausen:
2 dl fløte(laktosefri for de som trenger det) eventuelt kokosmelk eller soyafløte
1 dl vann
1 buljongterning
1 fedd hvitløk
1/2 løk
Smør til å surre løken i
Eventuelt litt vårløk eller lignede
Salt
Pepper
Rens og fin kutt løken og ha det i en panne med smør, la det surre i et par minutter. Ha i fløte, vann og buljong å la de få koke sammen, smak til med salt og pepper. Sil vannet av pastaen og ha i sausen, ha i bollene bollene. Har du vårløk så ha den på et minutt før man serverer middagen.
Enkelt godt og barnevennlig middag
#middag #middagstips #Lam #kjøttdeig #kjøttboller #middag #middagstips #glutenfri #Barne #vennlig #mat #morsmiddag
Sikkert godt 🙂 Jeg har aldri smakt lammekjøttdeig tror jeg. Kjøttboller er supert uansett 🙂
Å da må du prøve en gang, om du liker fårekjøtt da vell å merke. Det blir en helt unik god smak.