Glutenfritt grovt brød

Categories Glutenfrie bakevarer

Brød er vel noe av det kipeste man kan kjøpe av glutefrie produkter, ikke er det godt, ikke er det sunt, og det er så tørt som ørken etter kort tid. Min eldste datter Marte fortalet at hun la frøene og havregryn i bløt en tid før hun laget brøde. Dette måtte jeg forsøke, og det ble overaskende saftig og smakfullt. D

et beste var at dagen etter føltes det fortsatt ferskt ut, men da jeg lot det ligge yterligere en dag begynte smaken å endre seg så man bør skjære det opp og fryse ned.

2 dl glutenfrie havregryn

5 dl frø jeg brukte 2 dl gresskar, 2 dl linfrø og 1 dl quinoa Men her kan man variere så mye man ønsker.

ts salt

1 pakke tørrgjær

1/2 dl olje

6 dl  lunket vann (vannmengden kan variere litt i forhold til hvilke frø man velger, linfrø og  quinoa trekker til seg en god del vann, mens sesam og solsikker vil trekke til seg adskilig mindre vann). Vann er det som gjør brøde saftig, så det bør være noe frø som trekker til seg vann.

5 dl Toro grovt mel

Ha havregryn, frø og lunket vann i en kjøkkenmaskin eller bolle og la det f svelle i 10-15 minutter.

Tilsett gjær, salt, olje og mel og bland alt godt sammen og arbeid med deigen til den er smidig. Smør en 2 liters brødform (eller to en liters )og ha deigen i.

Sett formen på et lunt sted og la den heve. Sett så formen nesten helt nede i stekovnen og skru den på 210 grader. Da vil brøde få den siste hevingen uten at det faller ned igjen. Steik brødet i rundt 40 minutter, har man to mindre former kan det gå fortere. Man vet at brøde er ferdig når man banker på brøde og det er en hul lyd i det.

Bilde ble veldig blått og ikke vet jeg hva jeg har gjort 😀

#glutenfritt #glutenfri #melkefri #laktosefri #saftig #brød #hjemmebakt #morsmiddag #oppskrift #godt #middagstips #blogg #bloggtopp #enkelt

 

8 kommentarer

8 thoughts on “Glutenfritt grovt brød

 1. Jeg har begynt å bruke steketermometer på gf brød. Setter inn termometer når brødet nærmer seg ferdig. Temperaturen må være minst 96 grader.

  1. Hm, det var da fryktelig synd. Det kan være flere årsaker, den som er lett å bomme på er gjerne at væsken er for kald, og at det er kaldt der det står til heving. Det vil heve, men det tar uendelig mye lenger tid en med rundt 37 grader og gjerne enda litt varmere med tørrgjær på væsken, og det bør være over 2o grader der det står til heving. Håper dette var nyttig.

   1. Takk for svar.
    Smaken var kjempegod, så prøver nå med fuktigere deig og mye lengre hevetid.

  1. Det kan være lunket, da er det jo aller best. Elsker skalkene når de er litt varm. Men de bør få avkjøle seg en del, uten blir det lett rårand i de.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *