Jeg fant et gammelt spiralhefte jeg brukte da jeg var kokkelærling. De var artig å finne boken igjen å bla i den igjen, og ut i fra denne oppskriften er det jeg har steikt kyllingen fra Stange i dag. Knallgod kylling.
1 hel kylling
1 ss Buljongpulver eller 2 oppløste terninger i litt kokende vann (jeg kjøper buljong på helsekosten, men det er ok med den man får kjøpt på vanlige butikker også)
1 ss rosmarin
1 ts pepper
1 ss paprikapulver
1 ss karri
Ca. ½ ss salt
1 ½ dl olje
Steikepose
Ha alle krydderne og oljen i en steikepose, ha den skylte og tørkede kyllingen i posen og knyt godt igjen. Vend posen til hele kyllingen er dekket med olje og krydder, ha da hele steikeposen med kyllingen i en ildfast form mitt i ovnen (180-200 grader litt avhengig av hvordan ovnen din er). La den steike i rundt 40 minutter, da tar man formen ut og åpne steikeposen. PS: Vær veldig forsiktig når du åpner steikeposen, for den inneholder svært varm damp som er lett å brenne seg på.
Vend kyllingen slik at den blir brun på begge sider de siste 5 minuttene i oven uten steikepose. Er du ekstra ivrig etter å lage saftig hel kylling, så kan man sette steiketermometeret på 70 grader i brystfileten siden den blir først ferdig. Når den er ferdig stekt, skjærer men den ut, og setter fuglen inn i ovnen igjen og steiker den videre i rundt 10 minutter. Uansett får du en knallgod kylling når man steiker den selv. Det kan være lurt å la kyllingen få hvile seg noen minutter før man begynner å dele den.
Tilbehør bestestemmer man selv etter ønske.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#morsmiddagsverden #Morsmiddag #hjemmelaget #helsteiktkylling #helgrilletkylling #Kylling #Matfrabunn #Matfrabunnen #glutenfri #melkefri
Jummy, kylling er godt🤗
Det er sant, nydelig mat.