Fylt kjøttpudding med tomatsaus

Categories Retter med kjøttdeig

Dette er en gammel og god traver, og fordelen med kjøttpudding er jo at man slipper å steike en og en kjøttkake. Man kan fylle kjøttpuddingen med akkurat det man selv liker og har, eller lage den uten fyll. Jeg har også fylt kjøttpudding  med eggerøre enkelte ganger.

Man har også den sausen og tilbehøret man ønsker til, men jeg lagde tomatsaus og poteter til.

Til 4 personer:
800g -1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
2-3 egg. Bruker man kjøttdeig er to egg nok, men karbonadedeig trenger tre.
ca. 3 ss vann
1/2 chili
2 løk
2 fedd hvitløk
2 ts salt
2 ss buljongpulver (tåler man ikke gluten så sjekk den, for enkelte typer buljong inneholder gluten)
1 ss spisskummen
1 ss basilikum
Pepper
Grønnsaker etter ønske. Jeg brukte en boks med gulerøtter og erter jeg fikk av naboen for de kom ikke til å bruke den, men neste gang vil jeg heller bruke enten frosne eller skjære opp grønnsakene selv.

Man kan sløyfe hvitløk og chili og bruke det krydderet og grønnsakene man ønsker, liker eller har.
Rens løk, hvitløk og chili og finhakk det før man har det i en bolle med deigen. Ha i krydder, egg og vann og bland alt godt sammen.
Bruker du ferske grønnsaker er det lurt dele de i fine små biter, og bruker man grønnsaker som gulerøtter bør man koke de litt før man har de i kjøttpuddingen.
Bruk en brødform og smør den godt, ha halvparten av deigen i formen og lag en grop midt i langs hele formen, ha grønnsakene i. Ta resten av deigen og legg den opp på grønnsakene og klem den godt sammen med det under.
Steik kjøttpuddingen i rundt 30 minutter på ca. 200 grader (alle stekeovner er forskjellige).

 

Legge halvparten av deigen i en form, lag en grop og fyll på med grønnsaker. Legg så resten av kjøttdeigen på, og klem godt langs kantene.

Tomatsaus:

2 bokser knuste tomater eller 1 kg tomater som hakkes
Vann fra man skyller boksene som blir rundt 3 dl
1 løk
1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
2 ts buljong eller en terning
1-2 ts oregano
1 ts paprika (gjerne røykt for en mer spiss på kjøttpuddingen)
1 ts basilikum
Pepper
Eventuelt salt

Ha de knuste tomatene i en panne, bruker du tomater finhakker man de og har de i en panne med litt smør og vann og koker de opp.
Ha i renset og finhakket løk, buljong og krydder og la de få koke i rundt 15 minutter. Smak om du trenger salt og mer krydder.
Bruk stavmikkser for å få en jevn saus.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#lettvintmat #Lettvintmiddag #Enkel #middag #enkelmiddag #Glutenfritt #laktosefri #Middag #Middagstips #Matfrabunnen #hjemmelaget #Morsmiddag #Kjøttpudding #fyltkjøttpudding #tomatsaus #tradisjonsmat #helgemiddag #Søndagsmiddag

6 kommentarer

6 thoughts on “Fylt kjøttpudding med tomatsaus

  1. Min assosiasjon med kjøttpudding er at det var den første kjøttretten jeg spiste etter fødselen på sykehuset (da hadde jeg grunnet graviditeten og kvalmen ikke klart å spise bl.a. kjøtt på ca 9 mnd). 🙂

  2. Middagen var god den, selv på et sykehus 🙂 Og der satt jeg altså å spiste kjøttpudding som om jeg aldri skulle gjort noe annet. Helt snålt at probleme med mat og lukter ble borte som dugg for solen rett etter fødsel. Var en befrielse å bli kvitt kvalmen da! Den mener jeg også å huske at ble borte med en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *