I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i en oppskrift fra kokeboken ‘Fra boller til burritos’, og så har jeg forenklet den litt.
4 personer
400 g fisk etter ønske (jeg brukte frossen torskefilet)
Litt pillede reker om man har, men det er ikke nødvendig
2-3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 paprika
½ purreløk eller annen løk
2 stilker med stangselleri
2 ss tomatpuré
1 fiskebuljong
1-2 ts timian
Ca. 1 ss finklipt dill (man kan bruke tørket dill og persille, om man ikke har fersk)
Ca. 1 ss persille
4 dl vann
Ca. 1 ts salt
Ca. ½ ts pepper
Rens og del alle grønnsakene i forholdsvis små biter. Ha olje i en panne og la den bli varm før man har i grønnsakene og lar de surre noen minutter. Ha så i vann, tomatpuré, buljong, hakket (eller tørket) persille og dill. La det hele få koke i rundt 5 minutter, før man tar i fisk delt i biter og smaker til med salt og pepper. Når fisken er ferdig, er gryten ferdig (ca. 5 minutter til). Server gjerne med poteter eller det tilbehøret man ønsker.