Noe så fantastisk god mat, og enda bedre er det hvordan vi fikk kamskjellene. Vi var for å se til båten til Pia og Jomar og der satt en å renset kamskjellene, jeg fikk lange øyner med en gang. Men tok meg nå sammen å gikk pent forbi. Men da vi gikk tilbake begynte Jomar å snakke med han med kamskjellene, og det var en skikkelig trivelig fyr. Han ga oss rett og slett så mange skjell vi ville ha, det så utrolig raust. Han hadde dykket og hadde rikelig sa han, men likevel Egentlig er det råflott å bruke de i suppe, men slik ble det.
Suppe til omtrent 4 personer:
1 løk
Smør til steiking
4-6 gulerøtter
1/2 sellerirot
Ca. 300 g fisk vi brukte seifilet
7 dl vann eller fiskekraft
3 dl fløte (om man ikke trenger laktose bruker man laktosefri)
Ca. s ss maizena
2 beger fiskefond eller fiskebuljong
1 pakke vårløk
Ca. 100 g pillede reker
kamskjell så mange du ønsker eller har Ca. 200 g)
Rens alle grønnsakene, del løken og surr den i pannen, ha på vann, gulrot, sellerirot og fond/buljong og la det få koke til grønnsakene er mør. Ha i oppdelt fisk og la den trekke med. Bland fløten og maizenaen og hell i suppen, kok opp under omrøring til suppen er kokt opp. Ha så i grovt oppdelte kamskjell og vårløk, smak til med salt og pepper, rekene kan man ta på selv så blir de ikke seig.
Så mye god fiskesuppe man kan lage altså . Mye godt å ha oppi
Ja det er kun fantasien som stopper en