Jeg er på besøk hos en venninne i fantastiske Trøndelag, og jeg fikk servert utrolig deilig sei med tilbehør. Snakk om å spise seg skakk, det var bare ufattelig godt.
Til Ca. 4 personer.
800 g-1 kg seifilet
salt pepper
Smør
Mel ( vi brukte lyst glutenfritt, men tåler man hvetemel kan man selvsagt bruke det)
Del filetene i biter, strø salt og pepper på og rull de i mel, steik fisken på nokså høy varme til fisken er brun på begge sidene. Skru ned varmen og la den stå til fisken er gjennomsteikt.
Saus:
Når fisken er steikt har man den på et fat og setter den på et varmt sted (feks. stekeovnen) så den holder seg varm.
Det er nå mel i pannen etter fisken, og man heller rundt 4 dl vann i pannen og koker den opp og la den stå å putre en stund så den koker litt inn.
Ha på 1 lite beger fiskefond eller eventuelt 1 buljongterning
1 boks rømme
La småkoke på svak varme noen min.
Smak til med salt og pepper etter behov.
——–
3 løk
1 ts Brunt eller rørsukker (kan også bruke hvitt sukker men da får man ikke den fine brunfargen).
Rens og del løken i skiver og steik den godt i smør, og ha på sukker, steik løken til den er gylden brun.
4 gulerøtter som raspes
Saften av en halv appelsin
1/2 appelsin i biter blandes i.