Pia`s seibiff

Categories Fiskeretter

Jeg er på besøk hos en venninne  i fantastiske Trøndelag, og jeg fikk servert utrolig deilig sei med tilbehør. Snakk om  å spise seg skakk, det var bare ufattelig godt.

Til Ca. 4 personer.

800 g-1 kg seifilet

salt pepper

Smør

Mel ( vi brukte lyst glutenfritt, men tåler man  hvetemel kan man selvsagt bruke det)

Del filetene i biter,  strø salt og pepper på og rull de i mel, steik fisken på nokså høy varme til fisken er brun på begge sidene. Skru ned varmen og la den stå til fisken er gjennomsteikt.


Saus:

Når fisken er steikt har man den  på et fat og setter den på et varmt sted (feks. stekeovnen) så den holder seg varm.

Det er nå mel i pannen etter fisken,  og man heller rundt 4 dl vann i pannen og koker den opp og la den stå å putre en stund så den koker litt inn.

Ha på 1 lite beger fiskefond eller eventuelt 1 buljongterning

1 boks rømme

La småkoke på svak varme noen min.

Smak til med salt og pepper etter behov.

 

——–

3 løk

1 ts Brunt eller rørsukker (kan også bruke hvitt sukker men da får man ikke den fine brunfargen).

Rens og del løken i skiver og steik den godt i smør, og ha på sukker, steik løken til den er gylden brun.


4 gulerøtter som raspes

Saften av en halv appelsin

1/2 appelsin i biter blandes i.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *