Min eldste datter Marte laget denne herlige retten og var snill å ta bilde å sende med oppskrift på hvordan hun hadde laget det. De har funnet inspirasjon til denne retten på NRK mat.
Til 4 personer trenger man:
600 g eller mer torskefilet uten skinn og ben
Til panering brukte hun lik mengde med:
Maimel
Sesamfrø
Potetmel
Bokhvete
Om man ikke trenger glutefritt kan man selvfølgelig bruke mel eller vanlig grillmel. Og det finnes også finnes også glutenfritt grillmel, de får man i matbutikker med litt større utvalg.
Bland alt sammen i en skål eller en brødpose om man skal lage en del, da har man fisken i og rister posen godt.
3 egg
Salt
Pepper
Bland godt sammen i en skål.
Del fisken opp i fingerlange stykker om fisken er frossen, så er det myk lettere å få “pinnene” rett og fin, dypp de i egg og så i melblandingen. Steik fisken i godt med olje eller friter den. Nå finnes det air fryer som man også kan bruke.
Til salaten:
Kokt ris siden det er glutenfritt, det var vist Couscous men det inneholder hvete.
Granateple
Avocado
Stangselleri
Vårløk
Hjertesalat
2 ss Soyasaus (glutenfri til oss som trenger det)
½ Lime
Man kan også bruke ponzu.
Vask og del hjertesalaten så den er i hele blader, ha i risen. Rens og del de andre grønnsakene og ha de i salatbladet. Bland soyasaus og lime og hell over salaten.
Ha den fisken på toppen.
Server gjerne med chilimajones
#Fisk #Torsk #Salat Middag #Middagstips #Glutenfri #melkefri #morsmiddag
Så lekkert og sikkert smakfullt og godt <3
Ja ikke sant det så herlig ut, dessverre bor jeg alt for langt fra de, så det blir ingen dropp inn middag der. Men utrolig takknemelig for de er blitt glad i å lage skikkelig mat 😀