Fiskepinner i en seng av hjertesalat

 

Min eldste datter Marte laget denne herlige retten og var snill å ta bilde å sende med oppskrift på hvordan hun hadde laget det. De har funnet inspirasjon til denne retten på NRK mat.

Til 4 personer trenger man:

600 g eller mer torskefilet uten skinn og ben

Til panering brukte hun lik mengde med:

Maimel

Sesamfrø

Potetmel

Bokhvete

Om man ikke trenger glutefritt kan man selvfølgelig bruke mel eller vanlig grillmel. Og det finnes også finnes også glutenfritt grillmel, de får man i matbutikker med litt større utvalg. 

Bland alt sammen i en skål eller en brødpose om man skal lage en del, da har man fisken i og rister posen godt.

3 egg

Salt

Pepper

Bland godt sammen i en skål.

Del fisken opp i fingerlange stykker om fisken er frossen, så er det myk lettere å få “pinnene” rett og fin, dypp de i egg og så i melblandingen.  Steik fisken i godt med olje eller friter den. Nå finnes det air fryer som man også kan bruke.

 

Til salaten:

Kokt ris siden det er glutenfritt, det var vist Couscous men det inneholder hvete.

Granateple

Avocado

Stangselleri

Vårløk

Hjertesalat

2 ss Soyasaus (glutenfri til oss som trenger det)

½ Lime

Man kan også bruke ponzu.

 

Vask og del hjertesalaten så den er i hele blader, ha i risen. Rens og del de andre grønnsakene og ha de i salatbladet. Bland soyasaus og lime og hell over salaten.

Ha den fisken på toppen.

Server gjerne med chilimajones 

#Fisk #Torsk #Salat Middag #Middagstips #Glutenfri #melkefri #morsmiddag

2 kommentarer
      1. Ja ikke sant det så herlig ut, dessverre bor jeg alt for langt fra de, så det blir ingen dropp inn middag der. Men utrolig takknemelig for de er blitt glad i å lage skikkelig mat 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg