Fårefrikassé

Categories Blogg, Kjøttretter
Her er enda en gammel og god traver som har vært på Norske middagsbord i generasjoner. Jeg blir aldri lei slik mat! Det jeg synes er veldig gøy er så se hvor forskjellig man lager de samme rettene rundt om i landet vårt. 
Beregn ca. 200 g fersk fårekjøtt per person (jeg kjøpte fårikålkjøtt
Kålrabi
Sellerirot
Gulerøtter
Løk
Grønne frosne eller hermetiserte erter.
Fløte eller melk (soyafløte eller lignende om man ikke tåler melkeprodukter)
Maizena
Buljong
Salt og pepper
Kok kjøttet til det begynner å bli mørt, det tar rundt 2 timer. Ha i rensete og oppdelte grønnsaker (ikke erter, de tar man i mot slutten slik at de ikke går i stykker).  Når kjøttet er mørt og grønnsakene er gjennom kokte, blander man fløte/melk med maizena og jevner kraften til saus. Smak til med buljong, salt og pepper, Ha i erter og la de bli varme. Server med kokte poteter.
#Fårefrikassé  #Lammefrikassé  #Søndagsmiddag #middagstips #Morsmiddag #glutenfri #tradisjonsmat
0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *