Vannbakkelse er noe av det beste jeg får, jeg har allerede spist fire stykker 😁.

Vannbakkelse er utrolig godt i all sin enkelhet! Man kan spise de slik de er eller fylle de med krem eller vaniljekrem, ha sjokolade på eller ikke. Man kan faktisk også bruke vannbakkelse  til suppe.

125 g smør

2 1/2 dl vann

130 g mel (jeg brukte lyst Toro mel) Tåler man hvetemel bruker man det.

4 egg

Kok opp smør og vann, ha så i melet og rør det godt sammen. Bland i et og et egg i deigen, min erfaring er at vannbakkelsene blir finest om jeg bruker en kjøkkenmaskin eller lignende for å blande i eggene. Men man kan blande for hånd, da må man røre hvert egg veldig godt slik at deigen blir jevn og fin.

Bruk skje eller sprøytepose for å sette vannbakkelsene på brett. Steik de i 20-25 minutter mitt i ovnen på 200 grader. IKKE åpne døren før det er gått minst 20 minutter, la de heller stå litt for lenge en for kort, for da kan de dette sammen.

Et  godt tips er å skru av ovnen etter de er ferdig steikt, ikke åpne døren før ovnen er kald da detter de ikke sammen. Avkjøl vannbakkelsene. Ønske man å fylle de med vaniljekrem bruker man sprøytepose og stikker spissen inn i bunnen  på vannbakkelsene og sprøyter vaniljekremen inn.

 

Jeg pisket vaniljekrem (jeg kjøpte ferdig vaniljekrem uten melk, den var overaskende god) og soyakrem og pisket det sammen, hadde bær på. Og melisglasur på toppen

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *