Enkel og kjapp hverdagsgryte med kål og pølser
Categories Alle oppskrifter, Diverse retter, PølseretterJeg hadde kål som ba om å få slippe å være i kjøleskapet lenger, og etter et kjapt søk på inspirasjon fant jeg en gryte på OFG. Jeg hadde grove gode pølser i fryseren og ellers alle ingrediensene en timian, men det er ingen hinder. Den ble litt lite smak i for min del, så jeg tilsatte litt buljong, salt og en klype sukker ekstra.
Til 2 personer:
250g kålhode
1/2 purreløk
Smør eller olje til steiking De stod margarin i oppskriften fra ofg, men det kommer aldri på tale å bruke slike giftstoffer i maten.
Pølse etter smak og ønske. Jeg hadde grove pølser som jeg brukte i, men i oppskriften står det kjøttpølser av kalkun.
1/2 boks knuste tomater
1 ts paprikapulver, jeg brukte røykt siden jeg elsker den smaken
1 buljongterning (kan inneholde gluten så les på innholdsbetegnelsen)
Litt salt (var ikke med i oppskriften )
Pepper
Ca. 1/2 ts sukker (var ikke med i oppskriften )
Fersk oregano, men i oppskriften stod det timian, begge deler passer godt sammen i denne retten
Finsnitt kål og purreløk å ha de i en panne med olje eller smør, å surr det litt. Del pølsene og la de få surre med. Ha på knuste tomater, buljong, sukker, oregano/timian pepper, paprikapulver og smak til om du ønsker mer salt og eventuelt mer krydder.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#kål #pølse #hverdagsgryre #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfritt #melkefri
Enkle retter liker vi 😀 Så godt ut 🙂
Tusen takk.😊