Her er oppskriften på en aldeles nydelig kake, den er ikke direkte slankende, men det kan man tenke på en annen dag. Kaken er naturlig glutenfri.
4 eggehviter
3 dl sukker
2 dl kokosmasse
½ plate kokesjokolade(sjekk at den ikke inneholder gluten)
Skill eggene fra plommen, pisk egg hvite og sukker hvitt, hakk sjokoladen og ha den og kokosen i, og bland det hele forsiktig sammen. Ha blandingen i en smurt 22 form og steik i en time på 175 g.
Fyll på kaken:
Ca.15 svisker
4 eggeplommer
1 dl sukker, pluss litt til bøt legging av sviskene
1 dl fløte/eller alternativ fløte
100 g smør
Ha sviskene i litt kokende vann med litt sukker i. Når de har stått en stund og trukket, tømmer man av vannet. Så har man i fløten, eggeplommene og sukkeret, og gir det hele et oppkok.
Når blandingen begynner å bli avkjølt, har man smøret i og rører til det har løst seg opp.
Når fyllet er helt kaldt, har man det på kaken.
Pynt kaken med litt pisket kremfløte og raspet sjokolade.
Del gjerne innlegget med familie og venner
Søtegleder #kake #komfektkake #Gammeloppskrift #morsmiddag #sviskekake #kokosmasse #Svisker
En god gammeldags sviskekake dette tenker jeg
Og den ser og høres veldig god ut!
Jeg har aldri laget den – men kanskje en dag 
I gode lag blir denne av og til å se på kakebord rundt om
Ja var det min mor kalte den, men det var en her som kalde den for Islandskake, det har jeg aldri hørt.
kake er farlig godt så lenge den inneholder krem
Ja helt sant, alt med krem er snadder
Den kunne jeg tenke meg å bake;)
Ja det må du prøve, veldig god
Islandskake har ikke jeg heller hørt
Men god kake er det!
Ja min absolutte favoritt