Blomkålsuppe på få minutter

Categories Alle oppskrifter, Grønnsaker, Supper

Det er vel intet nytt under solen at jeg hele tiden forsøker å tenke på hvordan  oppskriftene kan bli enklere,  slik at det blir minst mulig stress å lage hjemmelaget mat. De fleste som setter sin prestisje i å lage god mat synse gjerne dette er forkastelig, men da får dere bare skynde dere ut av bloggen igjen ;-). For mitt mål med denne bloggen er å lage kjapp, sunn og god mat!  Det skal være så enkelt at alle som ikke er superkokker (for de kan jo lage mat), og som gjerne ikke har så mye erfaring om matlaging skal kunne bli inspirert til å lage mat selv. Jeg mener at dette er MYE bedre middag, en at hel eller halvfabrikater av blomkålsuppe. Suppen kan lett lages melkefri i tillegg til glutenfri.

Til 4 personer

5 dl vann

2 grønnsaks- eller kylling buljongterninger (Kan inneholde gluten så sjekk om du ikke tåler gluten)

1 god klatt smør (melkefritt om du ikke kan bruke melkeprodukter)

1  blomkålhode

4 dl vann og 2 med fløte/plantebasertfløte eller 5 dl melk/plantebasertmelk (velg det som du føler passer deg best)

3 ss maizena

Pepper og eventuelt litt salt.

 

Sett halvparten av vannet på kok sammen med buljongen og smør.  I mellomtiden vask, rens og  skjær  blomkålet opp i tynne skiver, findel den gjerne litt og ha den opp i pannen og la det hele få koke i rundt 5 minutter.

Bland maizena med resten av væsken og hell de i pannen, og gi det et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper. Er den for tynn tar du mer maizena i, er den for tykk, tar du mer væske i.

Når den har kokt opp smaker man til med salt og pepper.  Server  gjerne brød til.

Jeg pyntet med gressløk.

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#suppe #blomkål  #Rask #lett  #sunn #god #glutenfri #vegetar #matfrabunnen #10minutter #middagstips #glutenfri #laktosefri #mors #middag #morsmiddag #blomkålsuppe #hjemmelaget 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *