Det er siste kvelden her, og vi skal spise oss ut av kjøleskapet, så tilbehøret ble enkelt, men veldig godt. Biffen var så mør og god at den smeltet på tungen, helt magisk. Eg gene her er noe for seg selv, så bearnaisesausen ble litt rar, men smaken var der. Et skikkelig herremåltid ble det.
Å steike biff er en kunst, det gjelder å ikke steike den for hardt og mye.
Ha en god og varm steikepanne (gjerne jernpanne) med smør, ha biffen på pannen og la den ligge til den har fått steikeskorpe, da snur du den. Når begge sider er blitt brunet, skrur man av platen, la pannen stå på platen. Rett før servering har man på salt og pepper, og gjentar samme prosedyre igjen. Og når alt er ferdig så er biffen helt perfekt steikt, saftig som bare det. Har du veldig tykke biffstykker, så kan det være man må steike en gang til, men i det aller fleste tilfellene er det rikelig med to ganger på pannen.
Soppen ble delt og surret i pannen med smør, og tomatene la jeg i pannen først med snittflaten ned, og så snudde jeg det.
Bearnaisesaus til 4 personer
150 g smør eventuelt laktosefritt/plantebasert
4 eggeplommer (eller man kan også bruke hele egget i denne )
2 ss sitronsaft/hvitvinseddik
2 ss vann
2 ts estragon (bruker en tørket estragon som har stått lenge, kan den ha mistet en del av smaken, og da kan det være at man må ha mer i)
1-2 klype salt
1 klype pepper
Smelt smøret uten at det blir brunt. Bland eggeplomme, sitronsaft/hvitvinseddik, salt og pepper og bruk stavmikser å bland det godt sammen. Ha i litt og litt av smøret og bland godt mellom hver gang. Når alt smøret er i har man i vann og estragon og setter sausen i en panne på platen, varm forsiktig opp under omrøring til sausen tykner. Smak eventuelt til med mer salt, pepper og estragon.
Del gjerne innlegget med familie og venner
Kjekt med oppskrift på bernaisesaus, spesielt i Spana, hvor det ikke er så lett å få tak i.
Det viste jeg ikke at det var vanskelig å finne her nede, lager alltid selv. Denne oppskriften er bombesikker, og utrolig digg.
Nå vet jeg hvor jeg “får tak i” bernaisesaus neste gang!
Jeg skulle gjerne ja turt å prøve meg på bernaisesaus fra bunnen. Her kjører vi som oftes knorr, da vi liker den best.
Denne oppskriften er så enkel at denne får du til nesten uansett. Hopp i det å prøv, en gang må være den første
Ser veldig godt ut
Tusen takk, det var nydelig middag
ser kjempegodt ut
Riktig god tur hjem igjen 

Tusen takk
Jeg savner biff. Må velfå i tak den en dag:) Kanskje til morsdag:)
Ja det burde være en perfekt dag for biff