Biff med bearnaisesaus, steikt sopp og tomater!

Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter

Det er siste kvelden her, og vi skal spise oss ut av kjøleskapet, så tilbehøret ble enkelt, men veldig godt. Biffen var så mør og god at den smeltet på tungen, helt magisk. Eg gene her er noe for seg selv, så bearnaisesausen ble litt rar, men smaken var der. Et skikkelig herremåltid ble det.

Å steike biff er en kunst, det gjelder å ikke steike den for hardt og mye.

Ha en god og varm steikepanne (gjerne jernpanne) med smør, ha biffen på pannen og la den ligge til den har fått steikeskorpe, da snur du den. Når begge sider er blitt brunet, skrur man av platen, la pannen stå på platen. Rett før servering har man på salt og pepper, og gjentar samme prosedyre igjen. Og når alt er ferdig så er biffen helt perfekt steikt, saftig som bare det. Har du veldig tykke biffstykker, så kan det være man må steike en gang til, men i det aller fleste tilfellene er det rikelig med to ganger på pannen.

Soppen ble delt og surret i pannen med smør, og tomatene la jeg i pannen først med snittflaten ned, og så snudde jeg det.

    Bearnaisesaus til  4 personer

150 g smør eventuelt laktosefritt/plantebasert

4 eggeplommer (eller man kan også bruke hele egget i denne )

2 ss sitronsaft/hvitvinseddik

2 ss vann

2 ts estragon  (bruker en tørket estragon som har stått lenge, kan den ha mistet en del av smaken, og da kan det være at man må ha mer i)

1-2 klype salt

1 klype pepper

Smelt smøret uten at det blir brunt. Bland eggeplomme, sitronsaft/hvitvinseddik, salt og pepper og bruk stavmikser å bland det godt sammen. Ha i litt og litt av smøret og bland godt mellom hver  gang. Når alt smøret er i har man i vann og estragon og setter sausen i en panne på platen, varm forsiktig opp under omrøring  til sausen tykner. Smak  eventuelt til med mer salt, pepper og estragon.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

12 kommentarer

12 thoughts on “Biff med bearnaisesaus, steikt sopp og tomater!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *