Avkokt ørret med saus av kokosyoghurt

Categories Fiskeretter

Denne sausen var et prøveprosjekt, så jeg kan ikke gå god for at målene er helt fullstendig korrekt. Jeg må lage den en gang til og sjekke målene litt mer nøye. Jeg forsøker å bruke så lite melkeprodukter som jeg får til, og det er ikke for jeg ikke elsker de, men for jeg tåler det så dårlig. Heldigvis jeg liker veldig godt den kokosyoghurten, og det hjelper jo veldig. Vil du lese om kokosyoghurten jeg lager, så finner du den HER

Sausen ble etter min mening overaskende god til å være et eksperiment.

Ørret/Laks:

Beregn 1-2 stykker Ørret/laks per person

Ha vann i en panne, ha nok til å kunne dekke fisken, så en vid panne er lurt å bruke.

1 ss salt (mye vann, mer salt)

1/2 -1 ss hel pepper (kommer ant på hvor mye fisk du skal trekke)

1 laurbærblad(kan selvsagt skippes om du ikke har det eller ikke vil bruke penger på det 🙂

Kok opp vannet med pepper og laurbærblad, når vannet koker har man i salt. Ha i fisken og la den trekke noen minutter, fisken er ferdig når Skinnet løsner. Er det ikke skinn på fisken, så bare dytt kniven forsiktig i det tykkeste stykket, deler fisken seg lett, er den ferdig.

 

Kokos yoghurtsaus:

2 dl vann

ca. 30 g smør (det er en god klatt)

1/2 ss maizena

salt

Knivs  spis pepper

pepper

Ca. 1/2 ts sukker eller man kan bruke honning. Kokosyoghurten er veldig sur, derfor det var nødvendig med ørlite sødme i.

Rosepepper

Vårløk

En god skje med kokosyoghurt. Man må mer en gjerne bruke vanlig rømme/yoghurt om du tåler det.

Noen dråper lime Kan sløyfes

Ha vann, smør, maizena i en panne og gi det et oppkok. Ha i salt, pepper, oppkuttet vårløk. Ha pannen noen minutter borte fra platen så den får kjølt seg litt ned, så har man i yoghurten(og ingen er mer overasket en meg at sausen ikke spark). Er sausen for syrlig har man i litt sukker/honning og man kan ha i et par dråper fra lime om man ønsker det. Ha litt rosepepper i sausen og litt på helt til slutt. Sausen ble litt kald, og jeg varmet den forsiktig og det gikk helt fint 🙂

Agurksalat:

Ca. 1/2  agurk

1 ss vann.

Ca. 1/2 ss sukker.

1/2 ss eddik, 7 %

Salt

Pepper

Bruk ostehøvel eller  kniv å skjære tynne skiver av agurken. Bland salt, sukker, eddik og pepper i vannet og rør alt godt sammen, ha i den opp kuttede agurken og la alt få stå å trekke sammen til maten er ferdig.

#kokos #yoghurt #i  #saus #til #fisk #ørret #laks #agurksalat #avkokt #middag #Middagstips #melkefri #glutenfri #Alternativ til #vanlig #melkeprodukter #rømme #Morsmiddag

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Avkokt ørret med saus av kokosyoghurt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *